發新話題

男子在富昌邨疑抹槍走火腳傷

引用:
原帖由 B20_hk 於 16-4-2011 23:11 發表

NSP (Normal Safery Precautions)
所以有人話鬼槍鬼槍...唔做NSP,走火...就唔好話支槍...
正常玩槍人士都要做
無論入bb 彈, 45mm鉛彈, 真子彈也好

依單野似乎有d 古怪

引用:
原帖由 geo216 於 16-4-2011 19:52 發表
議員又要準備發偉論啦
D 議員好興看風8+1 up
過一輪之後件事談咗又當無事發生....
好似叫警員遇襲要逃跑而唔好開槍.....=.="

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 16-4-2011 21:26 發表

http://hk.news.yahoo.com/article/110416/4/nu80.html

深水埗公屋藏槍械及彈藥的案件,一名59歲女子涉嫌「無牌藏有槍械及彈藥」被警方拘捕。

警方昨日下午約6時53分接報,指有人在深水埗富昌村 ...
???
小弟有d唔明,雖然太太同老公同住....但無人證明d槍係老太太的....
最多係佢老公有太多槍,而拉佢老公~
點解要拉埋老太太呢?

引用:
原帖由 MS 於 15-4-2011 21:48 發表
(星島)2011年4月15日 星期五 21:00
一名持有手槍牌照???、約60歲退休懲教員,晚上7時許在深水埗富昌村富韻樓住所清潔    自己擁有的一支長槍時,不知何故長槍突然走火???,退休懲教員大腿中槍流血,自行致電報 ...
而家有槍牌最大口徑可唔可以過到7.62以上?如.330wm .338 lm .50等等

引用:
原帖由 MANKF 於 16-4-2011 11:49 發表
唉!一位愛槍C-Hing擦槍走火。新聞報導稱傷勢嚴重。希望他早日康復!依稀記得多年前一位日本C-Hing在家中也藏有大量槍支,後來給法庭全部充公!事主當場暈倒!每當發生這種新聞,社會人仕都覺得愛槍者多少有點負面或暴 ...
不如禁車,一年都唔知撞死幾多人

引用:
原帖由 carltam 於 16-4-2011 23:49 發表

不如禁車,一年都唔知撞死幾多人
禁食飯,唔駛啲人食飽飯等屎苛

引用:
原帖由 B20_hk 於 16-4-2011 23:51 發表

禁食飯,唔駛啲人食飽飯等屎苛
不如唔好比人生仔la...
冇人咪咩事都冇lor...

引用:
原帖由 peter195 於 16-4-2011 23:42 發表

???
小弟有d唔明,雖然太太同老公同住....但無人證明d槍係老太太的....
最多係佢老公有太多槍,而拉佢老公~
點解要拉埋老太太呢?
唔明?
過一兩日睇新聞你會明ga 喇

引用:
原帖由 gtoray 於 16-4-2011 20:03 發表
其實....係咪比老婆開槍打......
呢個可能性大d

以前個日本仔,成日在combat買廣告,我地見個地址在跑馬地,都覺得奇怪.

回覆 85# 的帖子

有冇日本仔果單ga新聞睇?

引用:
原帖由 wing5875 於 17-4-2011 00:14 發表
以前個日本仔,成日在combat買廣告,我地見個地址在跑馬地,都覺得奇怪.
住x頂道...

偽君子!永遠虛偽!

點解會拉女人架, 關老婆咩事? BY甜甜

因為個女人有機會用左支槍當玩具玩囉, BY 蠔屎
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 17-4-2011 00:23 發表
點解會拉女人架, 關老婆咩事? BY甜甜

因為個女人有機會用左支槍當玩具玩囉, BY 蠔屎
最怕D 女人無端端發傻.....

引用:
原帖由 wing5875 於 17-4-2011 12:14 AM 發表
在combat買什麼廣告? Thanks !!!

發新話題