發新話題

中國艦隊南下菲律賓!

親咩野一件事,請你注意自己用詞!

1.希望大家可以盡量互相忍讓、尊重,各位之言論及發表請勿過於激烈以免影響其他人。

2.嚴禁明示或暗示粗口,包括用字戶名字及簽名(諧音、影片及圖片亦不可)或其他帶侮辱/挑釁性字句。
e.g. 唔_該曬喎, on99, 做乜7 o野? etc.

回覆 107# 的帖子

師兄, 大國唔係JJ, 係用掘起唔係勃起

語氣有d似某位大英帝國既伯伯
其實我係路過嫁渣

所以好似對付拉登既針對性行動就最好

引用:
原帖由 HongKoch 於 11-5-2012 08:52 發表

討厭菲律賓, 第一.你最多係討厭個政府或d警察, 關d人民乜事? 洗唔洗種族清洗埋菲律賓? 仲話咩趕走d菲傭, 忽上腦? d菲傭冇用都唔會有人請la, 話趕就趕d野你做? 仲要將港該問題賴落人度, 仲係唔係人?
第二.我覺得身 ...
你夠膽話全世界反華既人會淨係反個中國政府而唔係華人?

引用:
原帖由 JBL 於 2012-5-11 00:54 發表

菲國人 ... 二十元披索也可以過一天 你們多慮了
咁睇下佢地無野出口去大陸同大陸唔出口廉價貨過去睇佢果廿披要點洗...
話晒大陸都係佢地第三大貿易伙伴...

UNDER DEVELOPING

引用:
既然兩邊都僧, 為咩要為其中一邊吶喊助威?
僧中共, 更僧賓賓
引用:
我都知呢度政冶立場比較親建制, 費是陣間又比人圍.. 寡不敵眾, 我都係收口先 ok you win la bye
何出此言?
引用:
你最多係討厭個政府或d警察, 關d人民乜事? 洗唔洗種族清洗埋菲律賓?
我星期日想去d大公園都行下都無位

引用:
原帖由 sunny2014 於 11-5-2012 07:49 發表

「馬尼拉人質事件」
我覺得身為一個香港人
會討厭菲律賓都真係正常到無得再正常既事
更何況,菲律賓係得個無敵艇隊
係人都知架啦呢樣
唔通要話佢地三隻孔雀加一隻老過你阿爺既Cannon class有本事同五大流氓國 ...
呢啲物體可以不理!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

都係果句! 港人其實是最愛菲人的民眾! 但是馬尼拉件, 作為港人不能忘記亦不能原諒菲國所作所為!
況且今次中國出兵真是有可能開戰, 若果港府真是能夠配合利用菲傭對菲府成功施壓的話, 就有可能令菲人有所收儉, 避免開戰! 這一步對所有人都有好處! 當然對某些老吹風涼話的物體是另計!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.

引用:
原帖由 HongKoch 於 11-5-2012 08:52 發表

討厭菲律賓, 第一.你最多係討厭個政府或d警察, 關d人民乜事? 洗唔洗種族清洗埋菲律賓? 仲話咩趕走d菲傭, 忽上腦? d菲傭冇用都唔會有人請la, 話趕就趕d野你做? 仲要將港該問題賴落人度, 仲係唔係人?
第二.我覺得身 ...
你快啲過去菲律賓啦! 果邊好多朋友等緊你呀!
http://hk.apple.nextmedia.com/re ... l/20120511/50086052

中菲黃岩島對峙風波持續升溫,菲律賓大規模反華示威遊行周五舉行。但據路透社報道,最終僅只有約200人參加。

在北京,外交部發言人洪磊強調,菲律賓鼓動民眾,發動針對中國的遊行,是個錯誤舉動,中方高度關注在菲人員的安全,要求菲律賓方面採取有效措施,確保中方人員和機構的安全。

得200人...=___=!?
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 Alex_山 於 11-5-2012 11:41 發表
語氣有d似某位大英帝國既伯伯
其實我係路過嫁渣
(路過)佢好耐都無上黎嘞
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 HongKoch 於 11/5/2012 08:52 AM 發表

第二.我覺得身 ...
其實我想講討厭中共=/=討厭中國,
同埋你唔鍾意中國=/=全部人唔鍾意中國!
菲律賓的行為係侮辱緊中國人,搶中國人的地!
你咩血統咩國籍,關咩事?

發新話題