發新話題

[認真] 如何保養辣雞?

引用:
原帖由 tango1997 於 12-11-2012 15:17 發表

無錯 。。。。小弟4,5枝辣雞。。。其中兩枝有D特別。。。一枝差gas出外打game時幫人急救。。。。另一枝係手槍型。。。只得二段火力。。。插電keep住30W。。。再拉板機最勁係會提升到120W
講起火雞, 我諗緊可唔可以用明火當hot air gun錦用, 去拆IC
我果隻雞係kovea牌, 明火噴咀火苗極尖細, 諗緊可唔可以"譚"熔d鍚
換新火雞有無好介紹? 我嫌依家呢支太少容量, 重細過支白板筆

引用:
原帖由 潛陣水 於 13-11-2012 05:13 發表

講起火雞, 我諗緊可唔可以用明火當hot air gun錦用, 去拆IC
我果隻雞係kovea牌, 明火噴咀火苗極尖細, 諗緊可唔可以"譚"熔d鍚
換新火雞有無好介紹? 我嫌依家呢支太少容量, 重細過支白板筆
唔色。。。 。。。自己無試過
不過你試吓無壞 。。。最多咪整爛件野

雞係明火噴咀火苗極尖細咁就吾係雞啦

好似D人用勁熱風筒拆IC的.....

無... 咁熱點會拿錯?
引用:
原帖由 faihk 於 13-11-2012 01:02 發表
E個POST比我E個白痴仔學到唔少野!

唔知有冇師兄試過拿錯雞頭呢...

先指聲明... 我... 試過... ;m ...

引用:
原帖由 潛陣水 於 13-11-2012 05:13 發表

用火雞咁樣折Ic原則又無話唔得的,不過我諗支火雞要好靚,個火要控制得好好至得,同埋您嘅手勢要好好至好喎....

Happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 13-11-2012 13:15 發表
雞係明火噴咀火苗極尖細咁就吾係雞啦

好似D人用勁熱風筒拆IC的.....
未必一定用熱風。。。用辣雞都得。。。出D秘技啦

引用:
原帖由 T-800 於 13-11-2012 13:51 發表

用火雞咁樣折Ic原則又無話唔得的,不過我諗支火雞要好靚,個火要控制得好好至得,同埋您嘅手勢要好好至好喎....

Yes....所以話電子佬手辣雞好唔好。。。。係好重要

引用:
原帖由 tango1997 於 13-11-2012 13:52 發表

將支辣雞同埋您隻手分開兩條缐落地.....

工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

回覆 106# 的帖子

火苗籃焰o個段千幾度, 以一點噴射的火黎計雖然唔算太高溫, 但對日常物料, 近少少已係底板即溶, 遠少少又只得空氣升溫, 我諗要好好手勢至得.

引用:
原帖由 tango1997 於 13-11-2012 13:52 發表

我都見識過
Search "Chipquik"
超低熔點線,用左鉍,低熔點金屬
但就未見過用普通線or淨雞

引用:
原帖由 潛陣水 於 13-11-2012 15:42 發表

我都見識過
Search "Chipquik"
超低熔點線,用左鉍,低熔點金屬
但就未見過用普通線or淨雞
禾緊係講緊普通線同淨齋雞啦

引用:
原帖由 T-800 於 13-11-2012 14:20 發表

將支辣雞同埋您隻手分開兩條缐落地.....

吾明白

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 13-11-2012 17:01 發表

吾明白
你得閒約吓軍醫叔飲tea 再問啦

引用:
原帖由 tango1997 於 13-11-2012 18:20 發表

你得閒約吓軍醫叔飲tea 再問啦
吾制....... 要預埋tango 仔禾至去飲....

happy shooting!

我無乜牙力約叔叔飲T

發新話題