發新話題

[認真] 唔洗鬼打鬼,香港好快會禁槍

至於玩真件既人亦應該好清楚邊D玩得,邊D係違禁品。。如果分唔到,請唔玩好過。。。

Happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 T-800 於 19-8-2014 21:32 發表
至於玩真件既人亦應該好清楚邊D玩得,邊D係違禁品。。如果分唔到,請唔玩好過。。。

人地真係有心鎖,靜係乜野係軍用品我真係唔識分
事實就發生緊,我都唔識介定咩係真件

總之大家醒定D,守法從規,清者自清,多發放正確信息。。。不要自亂陣腳就好了。。。

HAPPY SHOOTING !
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 T-800 於 19-8-2014 19:31 發表

合法果D至要...哈...

其實合法玩槍人,wargame人真係應該團结做番D嘢...但点做法應該商討一下...

HAPPY SHOOTING!
No problem 我余左玩具之外! 全部都有牌cover!

引用:
原帖由 T-800 於 19-8-2014 21:44 發表
總之大家醒定D,守法從規,清者自清,多發放正確信息。。。不要自亂陣腳就好了。。。

HAPPY SHOOTING !
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 rho837 於 19-8-2014 21:48 發表

No problem 我余左玩具之外! 全部都有牌cover!
車。。。有牌就留番自己玩啦。。。

引用:
原帖由 0o0p 於 19-8-2014 19:50 發表
就由旺角開始
星期日 擺街站
發淪宮 隔離位
示範下 正確射擊運動
反對下 某不真確報導
唔通你係 H K Z A 派來!

你食左水銀面湘! 係化輪宮隔離擺擋! 咪真係叫大家以後唔洗玩!

引用:
原帖由 N_G 於 19-8-2014 21:38 發表

人地真係有心鎖,靜係乜野係軍用品我真係唔識分
事實就發生緊,我都唔識介定咩係真件
發咩生緊哎
跟本就一向都有
你估下咁耐以來,警察有冇搵過我?
有人犯法,警察就做野
大家守法從規,只係一個玩意
跟本唔需要諗多左

唔識分就玩玩具,唔好學人做珍藏家

引用:
原帖由 rho837 於 19-8-2014 21:54 發表

唔通你係 H K Z A 派來!

你食左水銀面湘! 係化輪宮隔離擺擋! 咪真係叫大家以後唔洗玩!
有冇〝發財功〞。。。我鍾〝發財功〞多D。。。

引用:
原帖由 gtoray 於 19-8-2014 21:56 發表

發咩生緊哎
跟本就一向都有
你估下咁耐以來,警察有冇搵過我?
有人犯法,警察就做野
大家守法從規,只係一個玩意
跟本唔需要諗多左

唔識分就玩玩具,唔好學人做珍藏家
正解。。!   阿公。。請多D出來指教下我地d做細架la...

有"連美嘉仁功"流丹做既
剛剛去南華會睇下氣手槍訓練同組場費
似乎仲平過cqb 同以前玩過既劍擊

引用:
原帖由 0o0p 於 19-8-2014 22:04 發表
有"連美嘉仁功"流丹做既
剛剛去南華會睇下氣手槍訓練同組場費
似乎仲平過cqb 同以前玩過既劍擊
唔錯丫。。。正正當當,有益健康,玩槍又豈止wargame呢。。。?

玩玩具玩到擔驚受怕有乜意思?!

都係救下狐狸BB同推下銀仔最安全
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

我在想,之前有師兄提到過的,邀請警民關係科公開談談和講解“如何在合法的情況下進行活動“的可行性 ,如果真的可行的話,未嘗不是一場正面,而且可以為我們“正名“的推廣發展方向。

又想牢騷一下,我想說說我對這帖的第一感,就如之前所說,這帖的標題和1,2,3樓所post出來的東西,根本不像是要推動正面的wargame發展,反而像是:某無腦“槍會“會長廢up,會令香港禁止所有氣槍,不論airsoft還是air gun,而這名“會長“和所屬的會,就是政府為了推動禁槍所安放的“媒“,就因為這樣,所以我們要集合起來對抗……………

支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 WAIKO01 於 19-8-2014 22:47 發表
我在想,之前有師兄提到過的,邀請警民關係科公開談談和講解“如何在合法的情況下進行活動“的可行性 ,如果真的可行的話,未嘗不是一場正面,而且可以為我們“正名“的推廣發展方向。
好似有集警訊講過

發新話題