發新話題

中國艦隊南下菲律賓!

引用:
原帖由 JBL 於 11-5-2012 20:11 發表

據報道稱參加示威的民眾每人可得40元披索.......
我都話打菲仔要用經濟牌! 菲傭唔可以來港都幾慘架!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

雖則佢地都係來打工
不過都叫做幫左好多香港人
離鄉背井, 星期六日就梗係出來聚下腳ga啦
我覺得佢地大至上都好有秩序同規矩
似香港人集會完通地蘇州屎, 佢地反而更自律

趕走曬d菲傭就更加冇必要, 老老實實, 雖然近年印傭數目已經超越菲傭
但香港人依然需要菲傭

引用:
原帖由 JBL 於 11/5/2012 08:36 PM 發表

仲要唔比佢d香蕉運入嚟大陸依家停晒入口,但衰在要等賓佬主動開第一槍先打得,戰術比較被動.......
緊係LA,中國講到明佢開一槍就BYE-BYE,死賓佬得把死人口,
打經濟戰,中國大把招數玩殘佢!

引用:
原帖由 gtoray 於 11-5-2012 20:39 發表
雖則佢地都係來打工

趕走曬d菲傭就更加冇必要, 老老實實, 雖 ...
我就唔係咁睇! 幾千蚊請個菲傭, 好多人都可以, 結果就形成好多人無形中變成主人, 仲要無品個隻! 所以香港成為投訴之城!又制造大量港童! 好多人零願同菲傭住都唔都家人住, 喪失倫常關係! 完全依賴外傭, 隔離鄰舍都變得疏離!
況且! 十幾萬菲傭, 跟本就唔可能一次送走! 政府只可以分階段執行! 首先擱置申請, 然後拒絕續期!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 gtoray 於 11/5/2012 08:39 PM 發表
雖則佢地都係來打工

趕走曬d菲傭就更加冇必要, 老老實實, 雖 ...
我對佢地冇咩要求,只係希望佢地係公園聚集的時候,細聲少少,次次星期日早上9點已經比佢地勁歌熱舞嘈晒左,
同埋唔好霸晒成條天橋,想行都行唔到.......就係咁多

哥仔
而家班bunbun本土搞緊果D講到明係反「華人」示威唔係反「中國」示威
你唔係華人,唔通係高加索人呀?

引用:
原帖由 sunny2014 於 11/5/2012 10:52 PM 發表
哥仔
而家班bunbun本土搞緊果D講到明係反「華人」示威唔係反「中國」示威
你唔係華人,唔通係高加索人呀?
人地講左話佢有特別的血統同國籍,他是來自阿魯阿圖的!

引用:
原帖由 HongKoch 於 11-5-2012 08:52 發表

(ps:我都知呢度政冶立場比較親建制, 費是陣間又比人圍.. 寡不敵眾, 我都係收口先 ok you win la bye)
難以理解

其實邊個同邊個爭我真係冇乜所謂
係睇呢條百佳唔順眼咁解
只係想見下有人同佢開戰睇下佢仲笑唔笑得出

發新話題