22 12
發新話題

[認真] 家人經常偷看我的私人物品...

家人經常偷看我的私人物品...

之前就趁我唔係家,偷看我買既物品,收埋幾錢..
現在重拆我銀行月結單,好過份,我應該點做好..?

請問各下年齡及收入?
如果已是成年人, 有固定工作及收入, 似乎太過份

有冇同佢地溝通過?

19歲,有做野咁啦
不過成日鬼鬼鼠鼠,好鬼唔安全
同佢講過,左EAR入,右EAR出..

引用:
原帖由 Anonymous 於 2-5-2012 19:45 發表
19歲,有做野咁啦
認真d咁講喎

NO>>NO>>>>>NO........
唔係禾教壞你..........以其人之道還治真人之身.........下部再睇

1...........可能用錯方法關心你
2...........你紀錄唔好

引用:
原帖由 Anonymous 於 2-5-2012 19:45 發表
19歲,有做野咁啦
咁無計勒,
唯有報驚拉哂佢地
講下笑,
寄朋友屋企囉,同鎖住D唔想俾人睇既野

買個有鎖的CASH BOX,將D月結單、現金鎖住佢

再唔係睇返佢D野囉
以其人之道還治其人之身囉

我怕買左..佢幫我丟落街..偷睇番佢咪做左罪人...點講佢地都大曬..而家我CUT左月結單..變左EBANK版/...\

多餘錢入戶口啦, 收埋本簿仔佢唔好比佢地睇到

引用:
原帖由 Anonymous 於 2-5-2012 20:09 發表
我怕買左..佢幫我丟落街..偷睇番佢咪做左罪人...點講佢地都大曬..而家我CUT左月結單..變左EBANK版/...\
將個鉄箱.......種幾口爆炸螺丝裝係幅墙身度

引用:
原帖由 tango1997 於 2-5-2012 20:12 發表

將個鉄箱.......種幾口爆炸螺丝裝係幅墙身度
噤誇......

如果係我就一於開二個戶口一個出糧一個儲(儲果個唔好攞任何既張單同簿仔EPS可以唔攞就唔攞只係做網上交易),根手一出糧就慢慢噤張要儲既$$$做資金轉移落去再得閒就去打下簿扮下窮.....佢要睇咪俾佢睇到夠囉

不過都係認真同佢講下啦
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 衰人 於 2-5-2012 20:37 發表

噤誇......

如果係我就一於開二個戶口一個出糧一個儲(儲果個唔好攞任何既張單同簿仔EPS可以唔攞就唔攞只係做網上交易),根手一出糧就慢慢噤張要儲既$$$做資金轉移落去再得閒就去打下簿扮下窮 ...
當佢槍櫃咁

22 12
發新話題