19 12
發新話題

冷門槍系開箱文----------------KSC SIG 2022

冷門槍系開箱文----------------KSC SIG 2022

其實支槍已經玩左幾日,不過現在才有時間出開箱文,網上又無e方面開箱文,叫做寫下文啦
本來想買usp,不過真係唔岩我手形,問人拎支2022上手,又唔錯wo,所以買左返黎試試

SIG 2022 背景資料
http://www.gunsworld.net/sigsauer/pro/sp2022.htm

真係咩都無

槍516g,唔太重(已經金身,金silde)

匣274g,唔太重,氣化唔錯,彈數22+1,其實仲可以打到28-29槍

sig pro grip,手感不錯,聽說可以上真品grip??

準星有3點白點,方便上靶

點拆槍??
首先,另一邊推條silde lock出黎

hop up(外管係膠)

飛機

最重要當然係e個位,可以玩de-cock,double action @@

評價
整體手感不錯,結構緊湊,打起黎後座力岩岩好(太大後座力會影響精度),唔錯
幾彷真,有de-cock,double action,有d細節位都做到(marking就算啦,玩具槍ja,是旦啦)
sig迷其實可以考慮考慮e支或ksc其他sig槍
ksc千多有金身,de-cock,double action,仲想點?
馬記一定唔得

不過你買e支槍前要考慮清楚以下事項
1)槍套(要花多少少時間睇睇,特別係硬套)
2)零件(西京可能有...要花多少少時間睇睇...2022終於少人買...零件少係正常.......不過如果想買零件可以試試線上買,係無咩補品,不過我   覺得問題不大,ksc d槍咩都唔好改就最好打)
3)匣(ksc d槍匣係貴d,唯有氣化又真係唔錯)
4)手工(有d位有水口位,又磨不平,不過又係無咩問題,自己汁汁)

遲下出射擊包膠
thz for watching!!!!!!!

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +30 原創內容 18-5-2012 00:26
  • gtoray 金錢 +30 原創內容 18-5-2012 00:26
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

呢枝好野來呀!

本地有冇KSC Gold Custom賣?

支持包膠
雖然對SIG冇咩興趣

呢支槍又未至於好冷門, 但知音人又唔多, 我仲換左 SD SLIDE 同 BARREL 再DIY 左個 假PIN 位 !!

附件

IMG_0065 (Small).jpg (59.86 KB)

18-5-2012 01:29

IMG_0065 (Small).jpg

IMG_0067 (Small).jpg (66.26 KB)

IMG_0067 (Small).jpg

IMG_0066 (Small).jpg (54.32 KB)

IMG_0066 (Small).jpg

你的日子如何,你的力量也必如何

2022同好~

附件

18-5-2012 01:45

日版好似多句MARKING
法國警用版又好似係唔同MARKING

引用:
原帖由 Vindicator 於 18-5-2012 00:22 發表
槍516g,唔太重(已經金身,金silde)
SigPro系列既槍唔係膠下身架咩

引用:
原帖由 MG-42 於 18-5-2012 01:53 發表

換左grip,slide造pin後真假難分...
過獎了, D PIN做得好樣衰

引用:
原帖由 rho837 於 18-5-2012 01:11 發表
呢枝好野來呀!

本地有冇KSC Gold Custom賣?
唔覺有

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 ayaka 於 18-5-2012 01:45 發表
2022同好~
真grip?

Holster is not a problem. Blade-tech can help. Also as I remember Fobus XD holster also fit the Sig 2022.

我對你桌面張 114077 和 17533X  有興趣多D

引用:
原帖由 Vindicator 於 18-5-2012 06:56 發表
真grip?
係。直上

19 12
發新話題