17 12
發新話題

馬老二支fa-mas

馬老二支fa-mas

我想知馬老二支fa-mas拎去打game係咪有好多野要汁嫁?
我先頭問過人話呢支槍好鬼死多野要汁
禁咪上來問下
希望你地高抬貴手幫幫我,唔該

如果你打原裝既話係唔駛點執, 但建議唔好改, 因為 FAMAS 個波箱個尾頂位, 果度只你有一塊片升上黎, 睇起來比較弱鷄 (只你個人意見). 而家都幾難搵番尼款波箱了. 仲有原裝摩係 560, 力水有限, 而家都幾旱有下. 之前 d 人有 post 過話改 700/1000 摩打, 但唔知詳細係點...........

小弟好多年前都有支 FAMAS, 亦都賣左好多年了.

禁ja係咪冇得改啦

而且我只係搵到馬老二有,係咪真有其事呢
如果唔係種有咩牌子嫁 唔該

引用:
原帖由 DevilGTO 於 21-7-2007 13:08 發表
而且我只係搵到馬老二有,係咪真有其事呢
如果唔係種有咩牌子嫁 唔該
大陸唔知邊間好似有出過手拉
Fusil d'Assaut de la Manufacture d'Armes de St-Etienne
法軍既象徵~!

o Thank you very much.

引用:
原帖由 kei_2000s 於 21-7-2007 12:04 發表
如果你打原裝既話係唔駛點執, 但建議唔好改, 因為 FAMAS 個波箱個尾頂位, 果度只你有一塊片升上黎, 睇起來比較弱鷄 (只你個人意見). 而家都幾難搵番尼款波箱了. 仲有原裝摩係 560, 力水有限, 而家都幾旱有 ...
咁樣執囉
圖源自某師亨

1 號波箱係最硬啦,基本上無野要執
560 motor 都可以改到底中,你想要好高咩?

改p90波箱

在下都有一支FA-MAS, 原裝又靜又快, 好好用

我支FA-MAS呢牌有陣時較左去SEMI / AUTO果陣扣雞會冇反應(差足電,冇改過野)…要較番去OFF再較去SEMI / AUTO再扣先有料到(有陣時整完都仲係冇反應)
有冇師兄可以解答下小弟支槍出現既問題,唔該哂
Fusil d'Assaut de la Manufacture d'Armes de St-Etienne
法軍既象徵~!

回覆 #7 louisli 的帖子

DIY加框
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 louisli 於 21/7/07 10:54 PM 發表

咁樣執囉
圖源自某師亨

1 號波箱係最硬啦,基本上無野要執
560 motor 都可以改到底中,你想要好高咩?
禁係咪淨係要改波箱已經足夠啦,唔該

引用:
原帖由 DevilGTO 於 22-7-2007 15:18 發表

禁係咪淨係要改波箱已經足夠啦,唔該
係啊~ 可以參考下新手指南,講法軍果度有教

引用:
原帖由 RYODLi 於 22-7-2007 03:26 發表
我支FA-MAS呢牌有陣時較左去SEMI / AUTO果陣扣雞會冇反應(差足電,冇改過野)…要較番去OFF再較去SEMI / AUTO再扣先有料到(有陣時整完都仲係冇反應)
有冇師兄可以解答下小弟支槍出現既問題,唔該哂
應該係同波箱裡面有個勾狀的部件有關
網上有guide 教過要點樣執,話要將呢個部件改改佢

紅線位以外的cut左佢,咁就可以解決個問題了

引用:
原帖由 louisli 於 22/7/07 09:54 PM 發表

係啊~ 可以參考下新手指南,講法軍果度有教
Thank you very much

17 12
發新話題