發新話題

[others] 請問什麼是"飛機", "飛標", "皇冠", NPAS

我要買M4鋼身呀

[認真]
真槍都好似只係鋁合金?

[抽水]
我要全金屬身FN57

請問NPAS呢樣野係"加"上去, 定係"換"掉 飛機裡的某部分?
其實NPAS係裝落邊到?

Thank you

引用:
原帖由 tcow 於 16-7-2012 20:26 發表
請問NPAS呢樣野係"加"上去, 定係"換"掉 飛機裡的某部分?

Thank you
飛標

引用:
原帖由 tcow 於 16-7-2012 20:26 發表

Thank you
其他系統既鎗唔知, 但係KSC/KWA MP7用既果粒NPAS, 其實就係一粒可以調較既飛鏢

咁即係在合適的系統下, NPAS 可以代替飛鏢?
再請問如果在室內eg 25度攝氏, 用NPAS 校左約1.2J, 支M4, eg KSC, 在室外,  eg 33度攝氏, 大約2小時後 會上到幾多J?
(呢個問題真係好重要)

Thank you

引用:
原帖由 tcow 於 16-7-2012 23:54 發表
再請問如果在室內eg 25度攝氏, 用NPAS 校左約1.2J, 支M4, eg KSC, 在室外,  eg 25度攝氏, 大約2小時後 會上到幾多J?
(呢個問題真係好重要)

Thank you
你要知道幾多J就只有透過實驗先答到你
知你唔係玩野。。。。但你D咁既問題。。。。真係連廠刀答你唔倒啦

你理得幾多個小時幾多J丫。。。。可以即時調教架嘛

引用:
再請問如果在室內eg 25度攝氏, 用NPAS 校左約1.2J, 支M4, eg KSC, 在室外,  eg 25度攝氏, 大約2小時後 會上到幾多J?
(呢個問題真係好重要)

Thank you
唔知可唔可以錦:
用PV=nRT大概估計
溫度上升幾多倍, gas壓力就大幾多倍, 姐係粒彈收到既力都大幾多倍 (力=面積*氣壓)
錦大力左幾多倍,姐係能量多幾多倍

因為怕早上set好,下午大力得鬼火,就唔好啦。

請問井勝系統係咪有件可改成在槍身set hop up?
Thanks

引用:
再請問如果在室內eg 25度攝氏, 用NPAS 校左約1.2J, 支M4, eg KSC, 在室外,  eg 33度攝氏, 大約2小時後 會上到幾多J?
(呢個問題真係好重要)

Thank you
我都唔知點答你, 更唔知邊個可以答到你

不過我諗你都係怕會過火啫, 咁好簡單, 你set到枝鎗1J - 1.1J咁咪得囉
我自己都係咁做

我見過有人下午去到OVER 2J

引用:
原帖由 tcow 於 17-7-2012 00:48 發表
我見過有人下午去到OVER 2J
咁佢本來個setting係幾多J先?

引用:
原帖由 一舊水 於 17-7-2012 00:16 發表

唔知可唔可以錦:
用PV=nRT大概估計
溫度上升幾多倍, gas壓力就大幾多倍, 姐係粒彈收到既力都大幾多倍 (力=面積*氣壓)
錦大力左幾多倍,姐係能量多幾多倍
你咁刀得牙
咁唔洗改槍啦。。。。改匣咪得囉

發新話題