發新話題

行完Gun Show 後記

再黎就無乜槍睇啦, 係我地第二日入左FORT HOOD 個陸軍基地都參觀!!
不過淨係去左第一騎兵師個博物館啫!

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +30 相片分享 5-9-2012 12:56
  • gtoray 金錢 +30 相片分享 5-9-2012 12:56

好正, 全部都係經典~
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 小黑 於 3-9-2012 10:46 發表
再黎就無乜槍睇啦, 係我地第二日入左FORT HOOD 個陸軍基地都參觀!!
不過淨係去左第一騎兵師個博物館啫!

http://i274.photobucket.com/alb ...
呢一堆相正野
唔入黎睇 到唔知又up 左新相

最後今次啦, 無新相再UPLOAD 啦!!!
希望年底十一月夠錢可以再去啦!!
因為我朋友要退伍啦!!!

我好似見到patton
髮線後退前途盡,千古下流人物,界女吸煙死道士,三個色狼面壁

引用:
原帖由 zenger00 於 4-9-2012 16:39 發表
我好似見到patton
咦....邊度邊度??

回覆 21# 的帖子

係M103,唔係patton
髮線後退前途盡,千古下流人物,界女吸煙死道士,三個色狼面壁

其實有機會, 真係要去行下!!
同你睇相真係差好遠,
當一件龐然大物咁係你面前,
個種感覺真係唔同!!!

正呀....
呢个州俾用Silencer 吗?

引用:
原帖由 mlcvm 於 12-9-2012 11:32 發表
正呀....
呢个州俾用Silencer 吗?
真係唔知, 正如隔離POST 個師兄所講,
每個州都有唔同既法例,
要一一細讀, 我覺得慘過會考呀!!
所以, 我唔係住係個度, 我真係無乜心去研究!!!

小口徑單發同gbb比是唔是無得比

Thank you for sharing the pics.
US is a heaven for gun lovers!

引用:
原帖由 小黑 於 2-9-2012 21:33 發表
係.....該州法例所限, 無連發!!!
全國都唔俾連發,但俾錢申請就可以,入錢都幾千蚊了,而且唔係個個州都俾。

不過,連發真係冇咩用的,係得嗰吓過癮,打杖時連發係用嚟做 covering fire,真係要命中目標都係單發的。個 magazine 裝得個三十粒或多少少,掃幾嘢就冇咗了。

其實 semi-auto 改 full auto 唔難的,新槍會難啲,因為政府而家要廠商喺支槍個 action 度改設計,令普遍人喺屋企改唔到。但,有槍鋪肯幫你真冇問題。但係,咁樣係犯法的,而且罰得好重,加上,改連發真係冇用的。

最簡單嘅連發,係用塊木板,上面加條短棍,塊板由左貼住支槍,支棍仔放入個 trigger guard 度。開第一槍,支槍嘅 recoil 令支槍向後,支棍撞到 trigger guard 時支槍就會向返前,撞到個 trigger 開第二槍。真正速度同 full auto 冇分別的。我試吓去 youtube 搵個 video 出嚟,但我唔包保一定搵到。

搵到了,十零蚊買啲材料就整到,呢個重整到咁靚添,又唔犯法,又有槍把,哈哈哈。

http://www.youtube.com/watch?v=nlFZOBiWRko&feature=plcp

引用:
原帖由 lululam 於 5-10-2012 13:07 發表
搵到了,十零蚊買啲材料就整到,呢個重整到咁靚添,又唔犯法,又有槍把,哈哈哈。

http://www.youtube.com/watch?v=nlFZOBiWRko&feature=plcp
係呀, 好搞笑, 之前睇過, 總之就係搵樣野勾住個雞,
等佢BLOW BACK 個下, 再做成連續擊發!!!!
不過學你詰話齋, 連發都幾難定得住!!!
我試過打點四五既湯母生, 打完一匣連發,
再睇返張靶紙, 個排彈窿, 係一條線咁向左上斜上!!!!

發新話題