19 12
發新話題

行完Gun Show 後記

行完Gun Show 後記

唔好意思再係師兄個版度一路POST 相,
所以自己開返個先!! 個日行完個SHOW, 就執齊野,
朋友帶左我地去靶場打鑊金呀!! 真係打完第二日, 心口重痛緊!!

本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 rho837 於 27-8-2012 12:35 發表
呢啲通通(叫細火力)自動槍!回膛力一般!何來打到心口痛? 䁫!支bolt action! 但係都唔會太撞!
嘻嘻........可能我一路都係身子差啦!!
不過個幾支AK 同摸屎立根, 真係幾撞架!!!

個晚走去超市入貨, 第二朝又打過!!!

本帖最近評分記錄

版主話要POST, 就一定要做啦!!

打飛靶, 就係用呢支SHOTGUN, 好似係M870!!

個日朝早係山上打完靶, 下午就去左行槍舖!!
呢間舖頭個老細好鬼好人, 任你係裡面影相, 任你摸佢啲槍!!

題外話,
呢個州既法例, 長槍槍管既長度係唔可以短過十六吋!!(如果我無記錯的話!!)
因為佢唔想啲人咁容易收係外套入面!!!
所以你地會見到上面個支P90, 外管係加到無雷公咁長!!!
重有, 係無連發既槍賣既!!!

係.....該州法例所限, 無連發!!!

再黎就無乜槍睇啦, 係我地第二日入左FORT HOOD 個陸軍基地都參觀!!
不過淨係去左第一騎兵師個博物館啫!

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +30 相片分享 5-9-2012 12:56
  • gtoray 金錢 +30 相片分享 5-9-2012 12:56

最後今次啦, 無新相再UPLOAD 啦!!!
希望年底十一月夠錢可以再去啦!!
因為我朋友要退伍啦!!!

引用:
原帖由 zenger00 於 4-9-2012 16:39 發表
我好似見到patton
咦....邊度邊度??

其實有機會, 真係要去行下!!
同你睇相真係差好遠,
當一件龐然大物咁係你面前,
個種感覺真係唔同!!!

引用:
原帖由 mlcvm 於 12-9-2012 11:32 發表
正呀....
呢个州俾用Silencer 吗?
真係唔知, 正如隔離POST 個師兄所講,
每個州都有唔同既法例,
要一一細讀, 我覺得慘過會考呀!!
所以, 我唔係住係個度, 我真係無乜心去研究!!!

引用:
原帖由 lululam 於 5-10-2012 13:07 發表
搵到了,十零蚊買啲材料就整到,呢個重整到咁靚添,又唔犯法,又有槍把,哈哈哈。

http://www.youtube.com/watch?v=nlFZOBiWRko&feature=plcp
係呀, 好搞笑, 之前睇過, 總之就係搵樣野勾住個雞,
等佢BLOW BACK 個下, 再做成連續擊發!!!!
不過學你詰話齋, 連發都幾難定得住!!!
我試過打點四五既湯母生, 打完一匣連發,
再睇返張靶紙, 個排彈窿, 係一條線咁向左上斜上!!!!

引用:
原帖由 wongchester2005 於 7-10-2012 14:50 發表
Is this in California? ( barrel length must be over 16"
IS TEXAS

引用:
原帖由 wongchester2005 於 9-10-2012 15:48 發表
Texas i thought they dont have gun laws in the south   
我未去之前, 都以為係!!

19 12
發新話題