發新話題

DIY之手彫Colt Peacekeeper木柄

取消高亮
引用:
原帖由 tango1997 於 16-10-2012 00:18 發表
DIY刻木紋刀具效果圖
哩塊地板係所謂既美洲胡桃木......當年砵籣街sample......no pay
D木紋正到扯哂旗呀
把爛鬼野依然鋒利
American Walnut is "the apple of my eye". I can say! :-D

不過自已做木柄有度好。。。。。D木纹自己試到岩。。。。。訂番泥唔知人地比乜野你

把刀吾算利wor,但木夠硬,try下15度checkering

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 16-10-2012 01:57 發表
把刀吾算利wor,但木夠硬,try下15度checkering
刀只有一把。。。。。亦唔利。。。。15度只有再DIY銼多把工具出泥。。。。。唔會囉

no no no,我指用同一個工具刮出夾角15度的格仔紋

橋妙在小的夾角

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 16-10-2012 08:03 發表
no no no,我指用同一個工具刮出夾角15度的格仔紋

橋妙在小的夾角
咁你揾日帶套tools泥比我過吓引啦。。。。比細佬見識吓丫嘛

勁~ 神級人物出曬黎了
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 tango1997 於 15-10-2012 23:08 發表
掉鬼埋D半制成品出泥嘞.........唉........無乜心機完成 ........有時諗.......哂鬼哂D時間人工 .......買對堅野番泥唔洗搞咁多野

對柚木92上左士力D色麻麻.....唔滿意右掉低左.....未開 ...
嘩!好似factory build 甘

引用:
原帖由 tango1997 於 15-10-2012 23:08 發表
掉鬼埋D半制成品出泥嘞.........唉........無乜心機完成 ........有時諗.......哂鬼哂D時間人工 .......買對堅野番泥唔洗搞咁多野

對柚木92上左士力D色麻麻.....唔滿意右掉低左.....未開 ...

don't discourage yourself la! diy is full of fun! u'll full of positive energy once u completed a wood project!

引用:
原帖由 kirk123 於 16-10-2012 12:36 發表

don't discourage yourself la! diy is full of fun! u'll full of  ...
感谢師兄支持同鼓勵

Wor,God of DIY & God of Gun Blue

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 10-10-2012 23:23 發表
最近很繁忙~沒有時間寫文

早幾個月前買了一支品相很好的三手MGC Colt Peacekeeper
借圖:

第一次接觸MGC手槍,手感不錯.膠木柄木紋不錯.顏色就 ...
可見到你有合適的工具同把時間花上, 但上油方法是非常錯, 浪費左.
和 ding dong 應該是一個十分幸福和可愛, 每個孩子都喜歡的cartoon角色, 但你變得非常可怕.

我不是掩飾,不過我在此和wgy解釋過為何如此上油

至於頭像問題,你不是開新account來搞事吧?

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 19-10-2012 23:10 發表
我不是掩飾,不過我在此和wgy解釋過為何如此上油

至於頭像問題,你不是開新account來搞事吧?
不用理會此人吧!師兄,
如果真是有料的人.....就不會開新Account
連自已都唔敢以真身示人,談不上真是有料的人。
同樣,有料的人不會話比人知自已有幾勁有幾o加
真係有料是人家講出來,不是自稱的。
大約他只能對著自己的電腦自贊自吹的人吧!

呢條新account 刀短短地路 。。。上泥嗡一大輪又無野睇。。。可以不理

PS:  我唔瞒你地。。。茶實禾係識整太空穿梭機嫁。。。不過香港地無得比禾整之嘛

發新話題