41 123
發新話題

Shotgun Ammo 陸續來 + Shotgun 深入討論

引用:
原帖由 小黑 於 16-10-2012 14:10 發表
師兄,
搞到我好想移民呀!!!
好似我朋友屋企咁, 佢屋企既槍重多過我香港屋企既玩具槍!!
佢地去OPEN RANGE 度打靶, 就好似朝早去飲茶咁,
揸車都係十零分鐘, 登記完自己行去SET 靶紙, 好多時成個都見唔到一個 ...
唔冼咁灰,香港係有Shotgun射,連AR15都有,

引用:
原帖由 MG-42 於 1-12-2012 01:29 發表
如果香港太多流浪狗又是否可以任意宰殺既理由?  得宰殺先可以解決過多問題?
唔係為左食物而打獵根本就係滿足人類殘忍慾望既自私活動...   打到厭去埋非洲打象打北極熊大有人在
卻打住動物數量失衡,為平衡環境出力之名而打獵來掩飾自身慾望...     
環保減炭救地球自救都冇咁積極 , 動物多左就話要拎枝槍去幫手打...   
掉轉你係隻鹿,你亞媽去搵野你食比人打死左你有乜感受?
人類就係喜歡張自己既罪行合理化
其實講到尾呢個都係弱肉強食既世界, 人類就係因為強所以先可以主宰其他動物既生殺大權
換轉如果係獅子老虎, 會決定將佢食落肚...只不過係人類冇選擇乜都食落肚, 而選擇左定下呢一大堆遊戲規則(法律, 道德.....)

掉轉你係隻老虎, 人類應承立法保障你生命安全
但係同時你都一樣要答應會奉公守法, 唔准殺害其他動物....你制唔制?

反過來説
最大問題都係人
人數量一樣太多一樣有傳染病
人又自私又貪心∼∼∼∼

引用:
原帖由 MG-42 於 1-12-2012 01:29 發表
如果香港太多流浪狗又是否可以任意宰殺既理由?  得宰殺先可以解決過多問題?
唔係為左食物而打獵根本就係滿足人類殘忍慾望既自私活動...   打到厭去埋非洲打象打北極熊大有人在
卻打住動物數量失衡,為平衡環境出力之名而打獵來掩飾自身慾望...     
環保減炭救地球自救都冇咁積極 , 動物多左就話要拎枝槍去幫手打...   
掉轉你係隻鹿,你亞媽去搵野你食比人打死左你有乜感受?
人類就係喜歡張自己既罪行合理化
打完獵將佢食左, 皮去做皮草, 拎埋個頭掛屋企, 有咩問題?
放養同打獵同一個道理 難道你唔食肉?

引用:
卻打住動物數量失衡,為平衡環境出力之 ...
德國做法:養狗限制極度嚴謹
宰殺流浪狗?搵到先講啦
問題係同樣既做法香港人受唔受?

什麼都可以吃, 係分別善惡樹既生果不可以吃, 人係神特別制做, 所以不可能吃,

講槍啦, 唉......   香港應該用 buck shot , 野豬隊就唔知

野豬隊有用308

引用:
原帖由 tango1997 於 8-12-2012 22:13 發表
野豬隊有用308
12 Guage + Slug 乜都夠 la, why 308 so powerful?   

引用:
原帖由 Tekkno 於 15-12-2012 16:38 發表

12 Guage + Slug 乜都夠 la, why 308 so powerful?   
12 SLUG威力比.308更大

但係唔洗買多支槍呀     

41 123
發新話題