發新話題

子彈箱(第2個再加相)

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-11-2012 19:32 發表

呢個係dshk用??定係pkm??
sorry師兄....真係唔識....可能係PKM
但係D共產味道出哂泥

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-11-2012 18:28 發表

仲有,佢話要字另外加幾蚊,
咁既係話d字係佢自己印ga la,

至於個箱本身係唔係,,,咁就唔知啦
小弟最想買番個真品子彈箱放下野,奈何淘寶就算有,你都search唔到,
特別係子彈呢d敏感字眼
Y拍都有2個真品,不過好貴,$399同$599!

引用:
原帖由 tango1997 於 25-11-2012 19:13 發表
小弟另一個十幾年前買落762箱.....見佢開蓋方式幾特别....所以帶左佢番屋企裝野
箱身所有代碼刀唔識(對軍械認識唔夠)....只識7.62 NATO...
上面印左 blank , 空包彈,打空炮用既...

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-11-2012 19:32 發表

呢個係dshk用??定係pkm??
依size 睇,應該係12.7 , DSHK 個箱 , PKM 個個無咁大

引用:
原帖由 tango1997 於 25-11-2012 19:34 發表

sorry師兄....真係唔識....可能係PKM
但係D共產味道出哂泥
Dshk,12.7,used on tank

thanks大家

真品同TB分別!
黄色油係真品,係黄色油下面仲睇到少少字!
800carts 5.56mm blanklla可能有錯,有D睇唔到!!

用來放危險品

引用:
原帖由 ka911007 於 25-11-2012 20:17 發表
真品同TB分別!
黄色油係真品,係黄色油下面仲睇到少少字!

用來放危險品
就咁睇只見到綠色嗰個個頂蓋有D古怪(指條衝壓骨位)......正常工序係頂有兩塊鉄....從頂蓋睇應有8至10點踫焊印....我相信師兄啡色個個有焊印

引用:
原帖由 tango1997 於 25-11-2012 20:29 發表

就咁睇只見到綠色嗰個個頂蓋有D古怪(指條衝壓骨位)......正常工序係頂有兩塊鉄....從頂蓋睇應有8至10點踫焊印....我相信師兄啡色個個有焊印
啡色果個係有明顯的焊印!!
綠色嗰個都有!!

引用:
原帖由 ka911007 於 25-11-2012 20:41 發表

啡色果個係有明顯的焊印!!
綠色嗰個都有!!
但我諗唔明典解要整多條衝壓骨加重成本。。。。唯一係強化

引用:
原帖由 tango1997 於 25-11-2012 20:58 發表

但我諗唔明典解要整多條衝壓骨加重成本。。。。唯一係強化
所以我都唔知可唔可以叫做真品

引用:
原帖由 ka911007 於 25-11-2012 21:01 發表

所以我都唔知可唔可以叫做真品
可能真係東南亞軍隊叫大陸廠OEM都唔奇。。。而大陸廠又偷偷啤多一堆出泥當商品咁賣。

http://www.ebay.com/itm/50-Cal-1 ... hash=item25774ba1a3

如果呢個係堅...淘寶果個都幾似

引用:
原帖由 tango1997 於 25-11-2012 21:14 發表

可能真係東南亞軍隊叫大陸廠OEM都唔奇。。。而大陸廠又偷偷啤多一堆出泥當商品咁賣。
新做的又唔出奇,要等成個月,又一次過出貨!

師兄可以睇吓TB嗰一個箱身週圍有無一D衝壓字印

發新話題