發新話題

KRISS VECTOR GBB 開箱

KRISS VECTOR GBB 開箱

等左咁耐 Vector 終於係今日出貨
不過睇黎第一水真係要訂先有呢

講返支槍 , 後座力真係唔大
板機力比較重 , 有單丶二連同全連發
分解真係好易 , 三條 pin 上下一拉

個人覺得槍帶扣設計有少少失敗 , 個位唔太啱右手用

開左托之後會頂住條帶 (MS3)

單手收左托就啱啱好

仲可以平放係地面上

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +30 我很贊同 19-12-2012 04:58
  • gtoray 金錢 +30 我很贊同 19-12-2012 04:58

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 19-12-2012 01:01 發表
你比個like制我禁得唔得

隻飛機是膠?
飛機是膠

引用:
原帖由 kai_matt 於 19-12-2012 01:00 發表
looking forward to the shooting test
shooting test 未得閒拍呢 , 遲D 補上

引用:
原帖由 tf141 於 19-12-2012 01:15 發表

MP7個鎗帶扣係要利用到MP7個pin位架喎, KRISS都有一樣既pin位咩?
另外, 真鎗既KRISS係咩.45既Glock匣, KSC係冇出過.45既Glock匣
KSC 應該要出支 45 Glock 啦 , 等D匣可以通用
又等我可以唸下為批匣而買支槍

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 19-12-2012 03:02 發表

KSC既17,18,19,34匣同23,35匣係共用
即係9MM同.40係共用
而家未有人試插9MM匣, 等報告先講擺啦
唔通用現有之9mm Glock 匣 , 因為個匣制勾唔到 , 9mm 同45匣個size 差好遠

引用:
原帖由 kai_matt 於 19-12-2012 10:30 發表
版主大大
你話呢枝槍個recoil細
如果同番枝台版mp7比呢?
想有個概念
感覺差不多,但V槍重所以好似好細

引用:
原帖由 tf141 於 19-12-2012 23:26 發表

兩個字: 仿真

而鎗除左recoil之外, 仲有好多野值得我地留意
相信大部份GBB玩家認為比recoil更重要既就係操作, 而有唔少GBB玩家亦都十分著重其他野
例如今次KWA KRISS既賣點, 就係結構
如果你認為GBB就只係 ...
的確,我覺得彷真比後座力更重要,所以我真係訓身入了這支槍呢

引用:
原帖由 PMX 於 20-12-2012 00:50 發表
老老豆豆 ! Kwa 個 marking 有無得整走佢 ?

聽聞入面份野大部份係鋼wo , 睇耐d 睇下係咪補品都唔駛換

話說回來 , 呢枝槍算係無咩坑要落 , 一個eo-teach 加枝 surefire 外觀設定已經完成
KWA marking 可自行染返黑佢

引用:
原帖由 JBL 於 20-12-2012 19:57 發表
哈哈....潑下您冷水先.......唔記得講您知,個刻印係民版嘅但民版係無連發同個擊,(留意返我貼張圖)
即係話KWC一樣係錯Marking嘅,而您post果張圖係連發版,所以d刻字係同KWC唔同,
接唔接受到自己決定... ...
KRISS Facebook 相
一行字的

kriss-arms.com

引用:
原帖由 JBL 於 20-12-2012 20:38 發表
咁係咪連發版一行兩行都有出.......
睇黎係新舊版
舊版大部份都兩行
新版就一行

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 20-12-2012 23:27 發表
小弟無知一問,KWA 果行 MADE IN TAIWAN 字樣,真火係貼紙上去定直接移印上槍身度呢?
當然是刻上去的

發新話題