發新話題

[KSC/KWA] WGC KRISS 後坐力套件

引用:
原帖由 gainax 於 3-1-2013 20:50 發表
GBB相比AEG有更多功能&更多趣味冇需要太偏食, 小弟玩GBB睇法係最重要取得平衡(後座力 氣化 仿真度 耐用度)
當然全部滿分就最理想, 但現實只有相對取捨, 如果太過偏向一邊另一邊失水準就冇最大效益和體驗了
多謝 ...
請問平衡誰來定,是你ma?

雖則kriss真槍設計係為左轉移"後座力"令射擊更穩定
但對比 gbb, 當然係勁好多啦
所以有人出加強"後座力"套件都不為過~

引用:
原帖由 happypony 於 3-1-2013 20:57 發表

人地講明係自己睇法喎?

引用:
原帖由 happypony 於 3-1-2013 20:32 發表

我知包括唔帶套叫雞a ma.

力大力小系個人既愛好,每個人有每個人喜歡既野,無必要話硬要灌輸你既觀點系其他人到.
冇blow back不如玩aeg,唔係gbb同aeg就blow back比較.
請解釋"唔帶套叫雞"同此主題或與此帖任何回應之關係!

回覆 13# 的帖子

Cgf真係有好多有米人仕
小弟有uramex把mp7
覺得唔係太大後座力所以買埋馬記嘅mp7
再對比我而家手上嘅kriss, 佢個後坐力真係完全比唔上mp7
睇師兄都係有米之人,如果求後坐力大嘅SMG, 買馬記mp7啦
爆飛機咪買多兩隻creation lor
如果執意要改支kriss,我提議等耐啲 睇下有無廠出鋼件
一氣過全改 咁就爽喇
好過而家試到支嘢嘅極限 但就壞乜壞物
如果有齊補品 我都可能入套套件架=)

引用:
原帖由 ohmydie 於 3-1-2013 20:52 發表
玩gbb只係為左後座力咁簡單??
個人認為gbb除左後座力,仲有仿真既槍機動作,操作等等
樓上師兄好似話要"真實"所以加強blowback
我有無聽錯?
kriss真槍後座力其實"好細"
要過癮
氣槍點加都唔夠架啦去玩真槍啦!
多 ...
真槍我真係玩過仲要係.45 pistol同 ump玩完真係手震.  
真槍有recoil & muzzle climb令瞄準同控制難度提高,個人認為"仿真"槍亦有相似難度.        
幾大blow back先岩純粹個人問題

引用:
原帖由 gtoray 於 3-1-2013 20:58 發表
雖則kriss真槍設計係為左轉移"後座力"令射擊更穩定
但對比 gbb, 當然係勁好多啦
所以有人出加強"後座力"套件都不為過~
加大後座力, 氣化頂到,原裝件都耐用, 相信會好多人支持 ,
始終呢支原裝個後座力feel唔夠好, 之後會唔會好快出問題就無人清楚
如訂到後備件試下無壞,壞左都有後備換番即玩, 換左打壞又無件就只好自己承擔風險了

回覆 21# 的帖子

師兄就好啦
細佬學生仔一個真係無錢玩真槍
睇得出師兄對槍係有要求嘅
好奇一問
與其花錢整大gbb嘅recoil
點解唔喺香港燒下真槍?

引用:
原帖由 kai_matt 於 3-1-2013 21:03 發表
Cgf真係有好多有米人仕
小弟有uramex把mp7
覺得唔係太大後座力所以買埋馬記嘅mp7
再對比我而家手上嘅kriss, 佢個後坐力真係完全比唔上mp7
睇師兄都係有米之人,如果求後坐力大嘅SMG, 買馬記mp7 ...
我唔喜歡MP7
我而家米等緊law

引用:
原帖由 kai_matt 於 3-1-2013 21:20 發表
師兄就好啦
細佬學生仔一個真係無錢玩真槍
睇得出師兄對槍係有要求嘅
好奇一問
與其花錢整大gbb嘅recoil
點解唔喺香港燒下真槍?
玩真槍同玩war game係兩個不同嘅野.
真槍我係美國玩.

回覆 24# 的帖子

期待師兄等到後換哂補品 再換埋套kit
師兄記得到時要出post
預祝師兄set到把自己最滿意嘅kriss

回覆 25# 的帖子

細佬都知嘅
我都叫有幸燒過幾槍
見師兄幾有要求 好奇點解唔喺香港燒槍咋
又唔係貴 係咪先
別無他意

引用:
原帖由 happypony 於 3-1-2013 20:57 發表

人地都講明自己睇法嘛....放鬆D la

你覺得唔夠recoil,加份野blowback大D,玩到爛買過支,得左
人地覺得recoil細冇咩所謂,鍾意彷真結構拆來拆去開心下,得左

每個人追求既野唔同既
最緊要玩得開心姐

不過師兄你記得,如果買左既話要上黎分享下
話唔定毒到其他user
又得左

引用:
原帖由 kai_matt 於 3-1-2013 21:34 發表
細佬都知嘅
我都叫有幸燒過幾槍
見師兄幾有要求 好奇點解唔喺香港燒槍咋
又唔係貴 係咪先
別無他意
抱歉家在美國,槍有幾把但現在喺香港工作.
香港燒槍哪裡你能pm我ma?

引用:
原帖由 macfabrica 於 3-1-2013 22:24 發表

人地都講明自己睇法嘛....放鬆D la

你覺得唔夠recoil,加份野blowback大D,玩到爛買過支,得左
人地覺得recoil細冇咩所謂,鍾意彷真結構拆來拆去開心下,得左

每個人追求既野唔同既
最緊要玩得開心姐
...
relax 純粹體漏左
CGF 好好玩,感覺到香港生活壓力好大.

發新話題