發新話題

[KSC/KWA] WGC KRISS 後坐力套件

每個人有每個人既愛好. 我個人喜歡Gbb因為blow back強比較多一點真實,如果太弱不如玩AEG.       
把槍耐吳耐打對我來講吳是一個問題, BB gun都系消耗物所以最重要系過        引.

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 3-1-2013 19:00 發表

小弟認為凡係自己用錢買既, 就要好好珍惜
順提一帶, gbb同aeg就blow back而言係冇得比較
多謝你嘅分享
我知包括唔帶套叫雞a ma.

力大力小系個人既愛好,每個人有每個人喜歡既野,無必要話硬要灌輸你既觀點系其他人到.
冇blow back不如玩aeg,唔係gbb同aeg就blow back比較.

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 -10 違規內容 3-1-2013 21:17
  • gtoray 金錢 -10 違規內容 3-1-2013 21:17

引用:
原帖由 gainax 於 3-1-2013 19:54 發表
如果氣化支持到加大左後坐力就無問題
最大問題係無強化零件去支持加大左後坐力帶黎既更大損耗
換件又帶出一個問題, 係要一set配合同埋要執位…
所以加大後坐力只適合本身把槍好耐用, 同埋氣化能支持到
唔得就只有 ...
做人要有冒險精神, 唔嘗試又點知把槍耐用唔耐用,又冇話要你錢去試,如果壞左我米post比各位       

引用:
原帖由 gainax 於 3-1-2013 20:50 發表
GBB相比AEG有更多功能&更多趣味冇需要太偏食, 小弟玩GBB睇法係最重要取得平衡(後座力 氣化 仿真度 耐用度)
當然全部滿分就最理想, 但現實只有相對取捨, 如果太過偏向一邊另一邊失水準就冇最大效益和體驗了
多謝 ...
請問平衡誰來定,是你ma?

引用:
原帖由 ohmydie 於 3-1-2013 20:52 發表
玩gbb只係為左後座力咁簡單??
個人認為gbb除左後座力,仲有仿真既槍機動作,操作等等
樓上師兄好似話要"真實"所以加強blowback
我有無聽錯?
kriss真槍後座力其實"好細"
要過癮
氣槍點加都唔夠架啦去玩真槍啦!
多 ...
真槍我真係玩過仲要係.45 pistol同 ump玩完真係手震.  
真槍有recoil & muzzle climb令瞄準同控制難度提高,個人認為"仿真"槍亦有相似難度.        
幾大blow back先岩純粹個人問題

引用:
原帖由 kai_matt 於 3-1-2013 21:03 發表
Cgf真係有好多有米人仕
小弟有uramex把mp7
覺得唔係太大後座力所以買埋馬記嘅mp7
再對比我而家手上嘅kriss, 佢個後坐力真係完全比唔上mp7
睇師兄都係有米之人,如果求後坐力大嘅SMG, 買馬記mp7 ...
我唔喜歡MP7
我而家米等緊law

引用:
原帖由 kai_matt 於 3-1-2013 21:20 發表
師兄就好啦
細佬學生仔一個真係無錢玩真槍
睇得出師兄對槍係有要求嘅
好奇一問
與其花錢整大gbb嘅recoil
點解唔喺香港燒下真槍?
玩真槍同玩war game係兩個不同嘅野.
真槍我係美國玩.

引用:
原帖由 kai_matt 於 3-1-2013 21:34 發表
細佬都知嘅
我都叫有幸燒過幾槍
見師兄幾有要求 好奇點解唔喺香港燒槍咋
又唔係貴 係咪先
別無他意
抱歉家在美國,槍有幾把但現在喺香港工作.
香港燒槍哪裡你能pm我ma?

引用:
原帖由 macfabrica 於 3-1-2013 22:24 發表

人地都講明自己睇法嘛....放鬆D la

你覺得唔夠recoil,加份野blowback大D,玩到爛買過支,得左
人地覺得recoil細冇咩所謂,鍾意彷真結構拆來拆去開心下,得左

每個人追求既野唔同既
最緊要玩得開心姐
...
relax 純粹體漏左
CGF 好好玩,感覺到香港生活壓力好大.

引用:
原帖由 kai_matt 於 3-1-2013 22:52 發表
已pm
呢間係比較出名嘅
thanks

haha not a chance! i really enjoy freaking around with those CGF lorney Chings. By the way i am not a Yankee, i am a Chinese Red Neck.

發新話題