發新話題

想做個新手中嫁新手XD

回覆 #64 RYODLi 的帖子

咪住先...
我件上身都係真品...97年版, 都係170.......
FAMAS...我都係1040入手

不過風鏡慘D, 比明搶食多左白幾=.=

引用:
原帖由 zeta 於 14-8-2007 14:11 發表
今年個心七上八落
SIDE ARM + 袋
L96
H帶
草埋下年暑假去敗家...
要三揀一...唉...
三樣夾埋每日飯錢草17都唔知要草幾耐...
仲要砌模型同買個新差機....
仲未計改同FAMAS改低橋(SNIPER型)同狙鏡....死得 ...
SIDE ARM:我諗住基J m9,法佬有用之餘又夠平($540已經全金,我呢D窮鬼學生首選)
手槍袋:上次見到個幾正,$144(唔買M12啦,上次去kill RF睇要六舊幾)
H帶:我果陣買$280

話時話,我想請教下點樣同去邊改低橋?又有冇相睇睇?
雖然我有陣時打就咁FA-MAS原裝鏡橋 + 狙鏡就上場
Fusil d'Assaut de la Manufacture d'Armes de St-Etienne
法軍既象徵~!

引用:
原帖由 zeta 於 14-8-2007 14:15 發表
咪住先...
我件上身都係真品...97年版, 都係170.......
FAMAS...我都係1040入手

不過風鏡慘D, 比明搶食多左白幾=.=
唔係既我點會話雞地無良?
人地大冰、先峰冇我碼咋,如果唔係我駛鬼去雞地買
Fusil d'Assaut de la Manufacture d'Armes de St-Etienne
法軍既象徵~!

回覆 #77 RYODLi 的帖子

我稔緊FIVE-SEVEN...GIGN有用....不過1911又好....
144~~~超想去買個~~~

我諗緊拆CARRYING HANDLE再用膠板搭
個橋當然要用金屬....不個我手上得張細相, 連我都未敢郁手=.=
即係仿FAMAS G2 SNIPER咁....

我加個GP紅點就去...一樣得

引用:
原帖由 zeta 於 14-8-2007 14:26 發表
我稔緊FIVE-SEVEN...GIGN有用....不過1911又好....
144~~~超想去買個~~~

我諗緊拆CARRYING HANDLE再用膠板搭
個橋當然要用金屬....不個我手上得張細相, 連我都未敢郁手=.=
即係仿FAMAS G2 SNIPER咁....
...
FA-MAS冇左個手抽就唔再係FA-MAS
$144果個我上太子藍馬之城12/f間「角際」睇既
p.s.我想問下你而家係用咩裝匣?vest?H帶?
法軍既象徵~!

回覆 #80 RYODLi 的帖子

有手抽, 你放心
係改到勁薄勁底貼住COCKING HANDLE....

衫袋
真架....第一次
上次隨便老笠左個腰包用....

引用:
原帖由 zeta 於 14-8-2007 14:45 發表
有手抽, 你放心
係改到勁薄勁底貼住COCKING HANDLE....

衫袋
真架....第一次
上次隨便老笠左個腰包用....
唔係…我指FA-MAS冇左果個勁似弓鋸既手抽就唔再係FA-MAS
同埋FA-MAS G-2 SNIPER好似係用m4匣架喎
法軍既象徵~!

回覆 #82 RYODLi 的帖子

要改底橋就要放棄一D野...
不過改G2好過改FELIN啦=.=

所以先叫 "仿"

睇真D, COCKING都要改...頂....
算...加條RAIL裝M203....

做SNIPER都係買支L96好過...
叫OBSEVER用住我支花....

引用:
原帖由 zeta 於 14-8-2007 14:54 發表
要改底橋就要放棄一D野...
不過改G2好過改FELIN啦=.=

所以先叫 "仿"

睇真D, COCKING都要改...頂....
算...加條RAIL裝M203....

做SNIPER都係買支L96好過...
叫OBSEVER用住我支花....
都係FA-MAS + M203吸引我多D
法軍既象徵~!

回覆 #84 RYODLi 的帖子

比較在意m203前面個扣...唔知點扣f1好....

我地2個吹左成版法佬同famas

引用:
原帖由 zeta 於 14-8-2007 15:01 發表
比較在意m203前面個扣...唔知點扣f1好....

我地2個吹左成版法佬同famas
其實G-2起外觀上同F-1有咩大分別?
我剩係睇到個護弓唔同左;但係亦有保留到腳架;而且用左m4匣

法軍既象徵~!

回覆 #86 RYODLi 的帖子

內部零件響保持performance情況下減少左3成
改左提把製造方式
前handguard最前面向下突起, 手指槽由5條改左做4條
簡化換左右拋殼同護木

結果: famas g2比aug平.....

不過famas系保養比aug複雜得多....

死...e家12點幾...訓陣先...(我響西岸...)

回覆 #77 RYODLi 的帖子

FAMAS.....仲要落鏡
本來無一物, 何處惹塵埃

回覆 #88 14692 的帖子

FAMAS落鏡
有咩問題

引用:
原帖由 zeta 於 15-8-2007 09:39 發表
FAMAS落鏡
有咩問題
失去原味啦.....FAMAS既手抽就像是LOGO般........

發新話題