發新話題

[投訴] 惡意還價愚弄人

惡意還價愚弄人

事源就係我開帖話賣槍
曾經有三個人,分別開價一張,900同800

開一張既果位叫gunpatttt, 無現錢叫我等佢周轉, 跟住佢放我飛機
大佬, 無現錢係身叫人留?
出面買野無咁多現錢都要落訂啦
放人飛機咁好玩?

開900既果個叫shan10,之前我已經講過佢點樣招搖撞騙,最初話開900跟住又話同我一換一,仲話自己把槍全新但係奇又奇在全身又唔包夾無唔包charger
跟住又改口話支野好似係全新一樣, 自己講得唔好, 擺明拎爛槍同我換

但係我今日想講既唔係上面兩位, 而係果位叫ahso1既人兄

一黎知行情既都會知道我果把野出面一手價係1500到, 同時又有人1000, 900, 800都開過既時候, 我開900唔過份啊岩唔岩?
呢個ahso1呢, 就走黎開700, 當人件野係垃圾咁開價, 呢D唔叫玩野唔叫有惡意還價叫咩?
即係好似如果有人要賣支TOP M249 新淨無傷無落場既, 我同果個人講1500賣比我, 咁你地有咩感覺?

好坦白講, 玩得人既就預左比人鬧架啦, 唔通仲要同佢地講唔該多謝?
呢位ahso1玩人玩得咁爽就得, 比人惡言相向仲要走黎同人告狀話自己係受害者喎? 家陣算點?

我承認我對呢D明玩野既人唔多好老脾, 但係唔通你地覺得有人係你賣野既時候, 走黎同你地惡意殺價殺到明玩野你地都會覺得呢D咁既人無任何責任?

第一既果個人甩完底之後同我講左句如果半價賣佢佢就制喎, 佢自己賣野我特登同佢殺番價佢就回句火滾喎
無錯係你情我願, 爭在過唔過到骨之嘛
就好似我開10蚊雞話叫人賣我FNHP咁, 開D咁既價大家都知咩事, 唔通你地又覺得我咁樣開完全無錯?

第二果個搞到支野伸縮柄甩晒漆防火帽都花晒, 都仲要同人講全新, 跟住又話盒同其他野丟晒先好笑
chok幾chok又一套講法, 再chok又一套咁唔係存心老千係咩先得架

第三點都係果句我開10蚊雞話叫人賣我FNHP, 我明知唔會有人賣我但係仲走去咁玩法OK無問題?
可能有人覺得放人飛機甩人底惡意殺價玩人係好好玩啦, 之但係做埋D咁既野仲想諗住自己唔會比人鬧會唔會太大諗頭?
都係果句, 自己唔係明玩人既邊會比人鬧先得架
我都廢事講果個人都三張幾四張野仲咁樣玩人囉

其實都無咩既, 只係對有咁多人覺得顧客永遠都係大晒, 完全唔需要對自已既行為負責, 明搞搞震都要多謝唔該有d失望
咁又難怪日日都有人比得幾毫子杯水車薪走黎香港買野話自己振興香港經濟囉

居然有人覺得放飛機, 殺價殺到離晒大譜都無問題喎, 又學到野啦
我真係好想睇下有無人成功係槍街任何一間鋪殺價殺到八折捧槍番屋企
比唔起錢咪唔好同人話買唔好學人玩槍囉, 話平一百幾十蚊可以考慮, 還個價明玩野又為乜?

回覆 22# 的帖子

.

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 -30 27-1-2013 21:31
  • gtoray 金錢 -30 27-1-2013 21:31

其實無咩所謂啦, 呻完鼻水又係咁過算

發新話題