59 1234
發新話題

[WE] 當個個都玩GHK.....

當個個都玩GHK.....

我衝左WE....

附件

29-1-2013 02:37

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +15 相片分享 29-1-2013 14:15
  • gtoray 金錢 +15 相片分享 29-1-2013 14:15

如果有傳統木版AKM就好啦

好靚仔!不過佢出名個鎚易斷

引用:
原帖由 rYaN 於 29-1-2013 03:47 發表
好靚仔!不過佢出名個鎚易斷
禁咪換咗佢囉 宜家有得買 (唔係賣藥), (利申: 有VVE有換組件, 到宜家完全冇問題)

樓主個枝好好睇

(如果有傳統木版AKM就好啦)...小弟用枝WE PMC直上vfc akm木件,ok,吾冼大改,另見樓主用m4手柄好好睇,會照學....many thanks

小弟已換ra 火控,造工不錯,但selector 數有少錯
懶得執用番原裝先XD
換埋team gbb 個set recoil kit,  成份carrier 加重左,recoil 好勁
個紅色彈弓buffer 縮短約2cm 行程,打auto 會快番好多,約600rpm
E 排十零度打都有少少膊頭痛,好期待夏天既來臨

點解揀WE?

引用:
原帖由 macfabrica 於 29-1-2013 13:18 發表
點解揀WE?
全行程既魅力係真正熱愛果款槍型係無法抵擋的
VVE AK 評價一向可接受, 唔追求落場性能優先既態度, 未嘗不可取
最唔好只係槍型太重口味, 正正常常AKM, AK74M都冇

回覆 7# 的帖子

WE有全行程, 大後座
不過結構不夠仿真(trigger box, 護木結構...), 色水偏藍不均衡, 似未完成品

GHK外觀一流, 色水結構仿真, 舊木都好靚仔
不過bolt carrier過長不仿真, 半行程recoil較小, 基本解拆又多舊buffer

小弟多用黎在家玩, 買前睇左不少review同片
- 後座 - we ak後座真係一d都唔weak, ghk感覺同一般wa m4差不多
- 操作 - 兩支都係一樣, 不過we 全行程, 拉bolt個下真係唔同d, 差幾cm就係差幾cm
- 解拆 - 一般field strip只拆recoil spring, bolt carrier, 但ghk多舊buffer....kwa結合左spring同buffer都還好
- 外觀 - 都係ghk造工最好, 只係隻匣同做錯左(重有rear sight block)
- 價錢 - we aks74u 只係21xx, 加埋ra 套鋼火控都係29xx, 同ghk相約

比較之後覺得we aks74u比較岩自己要求, 所以放棄了ghk

拉bolt個下真係唔同d, 差幾cm就係差幾cm.....agree.

引用:
原帖由 yth 於 29-1-2013 11:11 發表
(如果有傳統木版AKM就好啦)...小弟用枝WE PMC直上vfc akm木件,ok,吾冼大改,另見樓主用m4手柄好好睇,會照學....many thanks
姐係導氣管上面果條骨同個尾托都換到?!
正WO

引用:
原帖由 yth 於 29-1-2013 14:22 發表
拉bolt個下真係唔同d, 差幾cm就係差幾cm.....agree.
真槍AK就係行程要有番咁上下先有霸氣, 同埋行程行到底肯定個射擊feel更實在
GBBR可以快速打開上身既槍型內構特別重要, 因為可以"招牌式"經常快速打開落油,拆解檢查,
檢查拆解時睇見玩具都咁擬真咩都滿足番 , 呢種就係氣動擬真運作結構,獨有帶比人既感受樂趣之一
要落場,槍只是工具就無辦法要捨棄一部分而換取更高實用效能, 唔落場只係要黎玩樂就...

最大問題係條回膛杆向上斜左
唔係會快好多

回覆 9# 的帖子

好詳細
多謝解答~

我果支都係 VVE, 換左木 hand guard 同撥片, 之前 post 過.

附件

29-1-2013 22:43

29-1-2013 22:43

59 1234
發新話題