31 123
發新話題

[KA] king arms gbb 彈匣問題

king arms gbb 彈匣問題

經過爬文, 有說KA GBB 是可用PRO WIN 及GP MAGPUL 匣
可是今而試了
兩者皆有些微問題
就是打了第一發後, 槍機不能完全向前推進
不知用家可有如此經驗?
還是因為加了厚speed buffers以至回膛力不足?

另外, 大定可有壞DUST COVER 經驗?
原裝的只是在紅圈位置打左條PIN固定
少少韃左就鬆出來了

附件

26-2-2013 20:19

引用:
原帖由 JBL 於 26-2-2013 22:04 發表
Valve Lock個碌仔遇高頂住條BLOW,
我支井勝用GP MAGPUL 匣又係甘樣,
最後要執低D先無事.......
請教點執呢?thx
我個原裝Ka匣已漏,真如傳聞一樣咁廢

引用:
原帖由 JBL 於 26-2-2013 22:18 發表

我就比槍鋪換個祖國做無碌仔既普通Valve Lock落去,
如果手工好自己拆個碌仔落黎再用銼仔銼順缺口就OK,
不過GP MAGPUL換普通Valve Lock要執位,
我比QXF換,即曰OK.......
另外Ka匣漏氣好難整,最多只能整好一次,第 ...
唔該曬....
睇嚟都係深淵....

巧貴啊~~~
Super bolt感覺超爽?

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 26-2-2013 22:49 發表
gp moe用 pmag都係咁, ,不過磨下mag lock就得
願聞其詳?
U mean mag catch?
磨上定磨下?

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 26-2-2013 23:08 發表

係人類eq既考驗

我只係lock左幾次匣, 條原裝bolt已經斜左
感謝各大大無私授課
我上UTUBE有人教磨個匣頂兩邊同個CATCH HOLD
http://www.youtube.com/watch?v=kz_arNxNaRc

係咪其實最簡單就磨個 magazine catch 呢?

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 26-2-2013 23:06 發表

銀色果度
THX AR
唔怪得我見個SALESMEN上匣時好頂

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 26-2-2013 23:52 發表

應該咁諗, 如果e個只係pmag問題, 用番普通匣冇事既話

就磨隻pmag(我手頭上得pmag, 唔知其他匣係點, sor)

如果大家都有咁既問題

就磨mag release

-----------------------

因為磨左匣井都後, 都係 ...
試左PRO WIN 同GP PMAG 都係頂
個BOLT 推唔曬
係得KA原裝匣OK
之但係我相信我唔會再用KA 匣囉....買返來試左 3 匣
放埋一邊無啦啦就ZZZ聲....

引用:
原帖由 4jai 於 27-2-2013 00:02 發表

我果時傻仔到一買買左三匣KA,更加想喊

但照計家陣ver.5既pro-win匣應該冇左不相容既問題喇喎...
呀公係邊頭買?
三隻

E何B

我覺得係KA既問題

引用:
原帖由 JBL 於 27-2-2013 00:07 發表
老老實實...如果舊彈匣出氣膠無頂BOLT的話就唔好磨mag release
唔係隻匣同支槍會唔密氣,仲要係隻隻匣都唔密氣......
我會買一隻返來研究下先

BTW . 買過個mag release平過買過隻匣啊
而且如果磨mag release 得既話就最慳水慳力啦

引用:
原帖由 4jai 於 27-2-2013 00:12 發表

始終"注"模整出黎既產品只會越出越差...
掉左佢!
換條超過BOLT好過!CHOK又CHOK D型又型D爽又爽D
你導我入條咁高級既BOLT
覺唔覺得有D過份?

槍街唔知有冇貨呢?

引用:
原帖由 4jai 於 27-2-2013 00:19 發表

大把地方有啦,呢條BOLT點可以缺貨
如果冇就係你唔好彩
引用:
原帖由 JBL 於 27-2-2013 00:20 發表

無貨......
LA....即係點先?

搞到人地心癢癢....

算, 買個PMAG
買定個MAG RELASE
搞下佢先

BTW. 有冇人爛過DUST COVER 粒的呀? #1
有冇邊隻穩陣d ga ? ...

引用:
原帖由 Dave 於 27-2-2013 13:07 發表

小弟剛砌完一支 gp + gp mag,空槍時槍機覆進正常,有匣時不能.. 原因好簡單就係個匣太高,頂死左飛機底個井。

我直接界走飛機底井厚度,而家一切正常
請問飛機底井是那個位置呢?
Thx

引用:
原帖由 Dave 於 27-2-2013 21:48 發表

借圖

就是飛機下方的正方洞了,這個厚度被我削了一級
謝謝
最怕一個唔覺意削多左

31 123
發新話題