24 12
發新話題

magpul三角手托上WE M4 RIS AEG.....卡住槍帶扣.....

magpul三角手托上WE M4 RIS AEG.....卡住槍帶扣.....

如圖......請問各位師兄可以點裝上去?
thx a lot><

先拆條骨出來再裝afg

拆左隼星先

回覆 1# 的帖子

你咁裝個AFG個槍帶扣重有咩用?
signature oversize

引用:
原帖由 jeffrey2525 於 1-3-2013 08:05 發表
拆左隼星先
咪老點!

引用:
原帖由 Terryimac 於 1-3-2013 09:02 發表
你咁裝個AFG個槍帶扣重有咩用?
佢係比個扣卡住左
而唔係專登咁樣裝

問題就係小第唔識折三角準星同條骨出黎TwT
小第問過ptX,我叫我折條骨出黎先@@

樓主, 其實思考一下, 就可以解決一個本質上係非常簡單的問題了.
eg.
扣由一條pin鎖住, 打條pin出黎, 扣就拿走了
連槌仔都冇? RAS由上下骨組成, 退出下骨上afg再裝回, 就成了
唔識拆RAS? 上網揾一揾就成了.
如果居然連教學都揾唔到, o甘就真係何必辛苦自己, 乜都唔買就成了.

引用:
原帖由 horus311 於 1-3-2013 11:20 發表
問題就係小第唔識折三角準星同條骨出黎TwT
小第問過ptX,我叫我折條骨出黎先@@
二樓都已經答左
拆ris係唔需要拆準星
只要將近槍身一邊的套環用力推向槍身方向
Ris下裝便可拆出

引用:
原帖由 gtoray 於 1-3-2013 10:57 發表

佢係比個扣卡住左
而唔係專登咁樣裝
因為一樓佢咁講:

如圖......請問各位師兄可以點裝上去?

所以我先咁問,打攪晒,小人告退
signature oversize

引用:
原帖由 loveless 於 1-3-2013 11:23 發表
樓主, 其實思考一下, 就可以解決一個本質上係非常簡單的問題了.
eg.
扣由一條pin鎖住, 打條pin出黎, 扣就拿走了
連槌仔都冇? RAS由上下骨組成, 退出下骨上afg再裝回, 就成了
唔識拆RAS? 上網揾一揾就 ...
唔該師兄,小弟明白!下次唔會再做伸手派

引用:
原帖由 gtoray 於 1-3-2013 11:27 發表

二樓都已經答左
拆ris係唔需要拆準星
只要將近槍身一邊的套環用力推向槍身方向
Ris下裝便可拆出
唔該灑,師兄
下次我會思考下先出post

有另外一隻三角手托可以直接裝上去

引用:
原帖由 horus311 於 1-3-2013 13:55 發表

唔該灑,師兄
下次我會思考下先出post
師兄,小弟用你既方法....
1min已經裝好......意識到自己問既問題係幾白痴.....
麻煩灑......

GBB RAS 底係就咁退出黎,

馬記果D 就要鬆螺絲,不過都係唔關那星事。

24 12
發新話題