19 12
發新話題

[認真] 扮Snake一問

扮Snake一問

我想執個Snake look (Metal Gear)
我知Snake有好幾個造型, 有全黑, 又有迷彩.....
我預算有限, 愈平愈好
最緊要望落去似, 質素唔需要好, 唔太易爛就得, 我唔會成日落場
希望各位師兄指教一下

唔該

引用:
原帖由 max282 於 12-3-2013 22:52 發表
我想執個Snake look (Metal Gear)
我知Snake有好幾個造型, 有全黑, 又有迷彩.....
我預算有限, 愈平愈好
最緊要望落去似, 質素唔需要好, 唔太易爛就得, 我唔會成日落場
希望各位師兄指教一下

唔該

夠平未?

回覆 1# 的帖子

敢問師兄一句,請問師兄今年幾歲同有冇大量鬚?

扮mgs1啦
格仔面

跟住汁
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 101空降tom 於 12-3-2013 23:11 發表
敢問師兄一句,請問師兄今年幾歲同有冇大量鬚?
其實我只係想玩個feel, 人地一眼就睇得出我扮Snake就可以了
我唔係cosplay友, 唔需要太執著小節, 否則我都唔會話要平

引用:
原帖由 Vindicator 於 13-3-2013 00:39 發表

跟住汁
師兄, 難度太高了
剛剛被友台師兄一提, 應該第三集虎紋look會比較易
但有幾個問題想問

虎紋的話真品係唔係好貴? 要幾錢左右?
另外vest要邊隻?

唔該

回覆 6# 的帖子

咁樣唔係蛇叔...係普通越戰美軍....髮同老成持重既外表先係最緊要....

引用:
原帖由 101空降tom 於 13-3-2013 00:42 發表
咁樣唔係蛇叔...係普通越戰美軍....髮同老成持重既外表先係最緊要....
如果虎紋look可行的話, 要影相我或者可以貼假鬚
打game的話我認為無必要了

虎紋look...
佢套stable你都幾難搵!!!

千金難求!

引用:
原帖由 max282 於 13-3-2013 00:42 發表

師兄, 難度太高了
剛剛被友台師兄一提, 應該第三集虎紋look會比較易
但有幾個問題想問

虎紋的話真品係唔係好貴? 要幾錢左右?
另外vest要邊隻?

唔該

三代SNAKE連VEST都唔洗搵,
如果只求似樣既買番條越戰時期既m1956 suspender, buttpack, m16夾袋*2, 手槍袋, 水壺袋...應該都ok既 (不過會冇左大腿果兩條帶, 因為佢本來唔係用吊帶而應該係另一類HARNESS黎, 唔太識)
係唔知對長手套係邊搵姐...

縮縮北行鳥 =口=

之前動漫節貼有po過(同場加映英軍95花九唔搭七蛋散一件)
個topic大概係"動漫節PK出沒注意"
Btw師兄身材如何先

引用:
原帖由 Vindicator 於 13-3-2013 00:39 發表

跟住汁
只要練到咁大隻+ 顏料即成

我就覺得。。。。當務之急係搞搞個髮型先。

蛇叔真係好正!到時記住帶埋紙箱去xdd
諗起佢畀人發現時既 sound effect 就好興奮

19 12
發新話題