發新話題

[G&P] 越戰經典---Colt CAR-15

越戰經典---Colt CAR-15

開箱文
G&P custom WA件 CAR-15
-WA M16VN Metal Body
-WA CAR-15 Handguard Kit
-AR15 601 Flashider (Clockwise)
-WA M16A1 Grip (Black)
-WA CAR-15 Buttstock
-WA Hammer Set
-WA M4 CNC Trigger Guard
-WA M4 Metal Sear
-WA Metal Bolt Stop
-WA M4 Type Cocking Handle
-WA M4 Hammer Lock
-WA Metal Magazine Catch
-WA Metal Selector
-WA Metal Forward Assist
-WA M4 Aluminum Buffer
-WA M16VN Complete Bolt Carrier (Negative Pressure)

箱一個

說明書都無嘅係.....

先去相

三角形handguard, 早期型火帽

伸縮托

Hopup位

好易拆槍

聲稱換咗大量wa金屬件

Bolt

試槍(we top gas, 0.25珠, 室溫20度)

把槍每開一槍都丁丁聲,好好聽
Blow back爽, rof唔算高
咁嘅價錢,又係一支經典,無理由唔收藏

Thx for watching

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +25 相片分享 16-3-2013 04:41
  • gtoray 金錢 +25 相片分享 16-3-2013 04:41

BOLT LOCK好似冇種到鋼
我生得聰明得罪你咩!!!

回覆 2# 的帖子

其實我聽日入埋短匣都會將佢上神枱
得閒先玩一匣半匣
我諗唔會咁快死.....

最重要係我唔識自己搞x!!

引用:
原帖由 kai_matt 於 16-3-2013 01:53 發表
其實我聽日入埋短匣都會將佢上神枱
得閒先玩一匣半匣
我諗唔會咁快死.....

最重要係我唔識自己搞x!!
當然冇咁易啦, 我只係好奇點解好似少左d野

btw, 係咪覺得個座少左d野

因為我砌完套kit冇耐佢就爛左扣住mag catch個位

回覆 4# 的帖子

咁樣加粒鋼喺bolt stop度就ok?
其實換鋼bolt stop解唔解決到?
Thx

引用:
原帖由 kai_matt 於 16-3-2013 02:17 發表
咁樣加粒鋼喺bolt stop度就ok?
其實換鋼bolt stop解唔解決到?
Thx
我果粒係原比我就係咁

換鋼當然解決到, 都係最有效既方法

至於最理想既...你會發現買槍筆錢只係用黎買個身
-------------------
其實唔係落場槍既話, 你大可以打到爛先換, lock左bolt最好拉桿放bolt

回覆 6# 的帖子

點解我原裝唔係咁架!!!???
不過無所謂,我已經搵咗鋼bolt stop喇(唔係相嗰粒)

精裝DELUXE 版?

透露下"咁既價錢"即係?
你知啦...你都有必殺技
無限金錢...

回覆 8# 的帖子

其實應該唔係咩豪華版
因為只係鋁bolt, 金屬件
有啲件我都跟手換埋鋼
不過打落好爽係真嘅,由其係啲丁丁聲,令人回味
小弟無玩過井勝, 毒蛇嗰啲; 但係要同vve, vxc, kxc嗰啲比; 個blow back仲勁

個價錢真係完全非常超級扺
全街二千至二千二,推介去e何b買,好似最平,加而家三倍分
小弟淨係呢個月都儲到枝wa手槍

Btw, 唔知點解換bolt lock嗰時發覺負壓飛機個人氣口削咗一忽,關唔關bolt lock事?

最後,想問下大家,呢枝槍用chrome silver色嘅bolt會唔會好怪

回覆 8# 的帖子

同埋呀公
我唔係無限金錢呀
我有努力賺錢,儲錢,閒錢先買槍架
只係其他師兄可能仲玩相機,音響,車,樓,女人
小弟淨係得槍,lego, 拍拖

CAR-15小弟都好喜歡,
初出果時還有想過買的激情。
因為N年前老馬出果時我有買入過,係我喜歡的款式。
不過因為太多鎗款想買....最後都係放棄了。

回覆 11# 的帖子

但係呢枝成價比真係算高
如果鍾意真係入枝=)

師兄支 car15 的確正。恭喜入手好槍。 看了圖之後,小弟有好奇一問, ching 支 gp 個buffer retainer 同lower receiver 均採用真槍設計, 而支 bolt 也有裝了延長零件。 與一般的gp gbb 不同。難道 gp 改用真數??請師兄們指教指教。

呢支係筍盤
但搞搞佢好o咼...

回覆 14# 的帖子

點搞點搞
請笠兄點明小弟

發新話題