發新話題

白老鼠

做咩唔繼續開發落去?
引用:
原帖由 aramua 於 23-3-2013 11:35 發表
類似我咸豐年前已做過
膠ring又做過
鋼ring又做過
對我無咩驚喜∼∼∼∼

今日終於有時間攪下,簡單講講點裝Step 1 入Chamber Base 之前同原裝砌法一樣 (Menu suggest Chi死粒roller佢)

Step 2砌左Chamber Base 後,就要上下裝個兩粒"的仔"

Step 3砌左兩粒"的仔"後就上個金環+兩個 Oring

Step 4 完成 以後較hopup就方便好多

裝完check槍..由來1.3J跌到0.5j.........心灰過後終於搵到原因
紅色位太大同Chamber Base吾係太fit...... 磨細小小之後正常番哂
本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +20 精品文章 23-3-2013 21:00
  • gtoray 金錢 +20 精品文章 23-3-2013 21:00

迷底終於解開,就係咁簡單,Roller以後都唔轉得lu

Hopup全開

Hopup全關

引用:
原帖由 kidult 於 23-3-2013 12:27 發表
係唔係個ring 有螺旋型高低位?? 我唔係幾明佢個原理
個ring 有條亞基米得曲線的坑糟
轉下就可以令roller packing上下移動~~~

不過都係要睇埋戶外試射報告先知有無用,同埋個集彈性會唔會跌好多

thanks for your information..

感謝師兄分享,期待試射報告
MAG隻roller我都有用,真係好直
響戰谷個試槍區用手托住打就可以輕鬆打中餐湯匙(由三個人輪流試)
三六轟一轟,敵人企唔穩!

四月先有game開,試完再分享
咁勁?咩彈同用原裝cushion?
引用:
原帖由 spec.ops. 於 24-3-2013 18:21 發表
響戰谷個試槍區用手托住打就可以輕鬆打中餐湯匙(由三個人輪流試)

引用:
原帖由 spec.ops. 於 24-3-2013 18:21 發表
ching,  有冇用佢個銅ring,  同埋係唔係原裝兩粒老鼠屎??因為我改左用彈弓

上下裝個兩粒"的仔"的用途可否説明一下
我做的那個只有下面"的仔”
用途等同機米∼∼∼

理論上係頂實個roller唔俾佢上move,我相信等同廢左個roller cushion= AEG hopup

引用:
原帖由 ctman 於 24-3-2013 19:53 發表
四月先有game開,試完再分享
咁勁?咩彈同用原裝cushion?
28珠,自家cushion

引用:
原帖由 kidult 於 24-3-2013 20:33 發表

ching,  有冇用佢個銅ring,  同埋係唔係原裝兩粒老鼠屎??因為我改左用彈弓
銅呤?你指個curve roller?

可唔可以分享下你個自家cushion?
引用:
原帖由 spec.ops. 於 25-3-2013 00:52 發表

28珠,自家cushion

引用:
原帖由 ctman 於 25-3-2013 08:40 發表
可唔可以分享下你個自家cushion?
響車房搵o-ring裁好尺寸就塞入去

發新話題