18 12
發新話題

蔣介石步槍開箱

蔣介石步槍開箱

小第因為枝中華民國毛瑟步槍退唔到彈同埋槍管以經無囇rifling ,所以就唯有賣咗出然後再買尼枝中正式反黎撞吓手神
買中國槍同買國狗一樣好講運氣,不過我又覺得幾特別所以今次咪再撞多次手神
相信尼枝唔洗我多講啦
蔣介石步槍,中正式,24式步槍,國民黨當年就係用尼枝步槍對抗日本同共匪
而係國民黨敗退台灣之後,而啲中正式就俾共匪capture,之後仲經歷埋韓戰
尼枝相信係共産黨capture 嘅中正式,因為槍身個中正式marking 俾人磨走咗,而我既都相信只有共産黨先會突登磨走個中正式marking  
小弟只係用咗hkd$ !^)) 入手尼枝中正式

土耳其8mm 彈袋+70 飛子彈

無咗通槍條

徳國做嘅bolt?   

乜都俾人磨走曬   

分解 for cleaning!

上彈示範

8mm Mauer

多謝支持

PS
全家幅

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +15 相片分享 3-4-2013 06:25
  • gtoray 金錢 +15 相片分享 3-4-2013 06:25

個陣時中華民國 D GEAR 好似都係德國做......

Really sexy!

真係好毒!

引用:
原帖由 kin123450 於 31-3-2013 21:53 發表
個陣時中華民國 D GEAR 好似都係德國做......
尼枝應該係係大陸用德國machinery 做嘅

引用:
原帖由 1392 於 1-4-2013 01:50 發表
真係好毒!
我都覺,一買咗第一枝二戰rifle 之後就中曬毒,對m4 ak 無曬興趣,一來價錢平,特別,又大後坐力

好毒......

引用:
原帖由 thomasli98 於 1-4-2013 11:33 發表
好毒......
尼啲槍一買就中㗎啦

勁!
專殺興風作浪的小人

中正式好少 condition 會咁好,我搵咗好耐都唔見。

試槍時小心啲,開第一槍時,個頭唔好咁埋個,網上好多中正式出售 description 都加句 "We don't recommend to fire it with life ammo."

好多人都話中正式用嘅 8mm 火藥含量少,用普通 8mm 有可能會整壞支槍,甚至受傷。

我每次試槍時,開第一槍,個頭都會放低啲,以免有咩時有嘢彈出嚟唔會整到自己。

尼枝好彩無事仲好正!不過係唔準姐
而家搵買家賣咗去

好正呀...
做好防禦措施先試槍呀
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

無事!不過一啲都唔準

中華民國萬歲   

18 12
發新話題