發新話題

That's my RX-93-2

That's my RX-93-2

當完成這模型後的感覺便是----"失敗".....因為發現和埋想中的有很大的出入......
首先是想挑戰淺色的金鐲色(因深色的自問已做得不錯), 最後...失敗收場
金鐲淺藍色較果不錯, 亦做到本身希望的顏色, 但另外一隻(理論上係白色), 就挑戰失敗......原來想做"金鐲白", 但是做不到變了淺灰色......
其二....水印紙.....可能太少用了.....衰咗
其三....個shield.....比masked用的膠紙整衰咗....嚡.........
睇相啦
本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +20 我很贊同 24-8-2007 12:01
  • gtoray 金錢 +20 我很贊同 24-8-2007 12:01

白背景+打燈=金屬白(即係銀色....)效果再生

如果要白D可以噴銀之後再噴珍珠白呀

引用:
原帖由 ZaMaR 於 23-8-2007 13:44 發表
白背景+打燈=金屬白(即係銀色....)效果再生
銀色....又點同金屬白呢................

引用:
原帖由 路比 於 23-8-2007 14:59 發表
如果要白D可以噴銀之後再噴珍珠白呀
我呢隻何止用珍珠白, 仲用埋白色珍珠粉......

可能金屬白呢隻色, 根本唔存在...........

我對支自護棋有興趣
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

很不錯的說~

QUEEN 兄,想問一下背後得那一個櫃,做一個好像你放玩具的要幾多錢到呢?
THX

引用:
原帖由 mujiadam 於 24-8-2007 12:53 發表
QUEEN 兄,想問一下背後得那一個櫃,做一個好像你放玩具的要幾多錢到呢?
THX
all from ikea.........................

that's my hinu
鵰。豹。狸。獅。狒

很強的舊化

本帖最近評分記錄
  • Kuznetsov 威望 -30 6.嚴禁呃POST * 即 文章 中無內容, ... 3-2-2008 00:54
  • Kuznetsov 金錢 -30 6.嚴禁呃POST * 即 文章 中無內容, ... 3-2-2008 00:54

發新話題