發新話題

有關瞄準鏡調教問題請教各位師兄

有關瞄準鏡調教問題請教各位師兄

請問各位師兄瞄準鏡(如armpoint,sniper鏡)調教方法,點樣先正確?

固定支槍打向20尺(?)外ge 紙靶
將瞄準點調校至落彈範圍

回覆 #2 gtoray 的帖子

我個人紅點較到15尺外開約5-8槍全部打中直徑6.5cm圓圈( 老馬gas罐直徑 )內就算收工

先謝過你地既意見
我睇過一d文章話係紅點同準星,target, 三點成一條,有d話鏡中心,又有d係計點同落彈點,邊一個好d呢?

須知玩具槍係好難真係準成咁....除非改ed

我將個點較到一個grouping中心算數...
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

回覆 #4 fai84 的帖子

你講到一舊舊, 係你表達得唔好定係你真係咁理解d concept先...

引用:
原帖由 伯言 於 27-8-2007 20:33 發表
你講到一舊舊, 係你表達得唔好定係你真係咁理解d concept先...
1999........

其實打game都係full之嘛 , 略略準確就OK啦

回覆 #7 皇家御貓 的帖子

你full姐, 唔可以逼人地一齊full...人地有權打單飛

佢講得咁messy, 睇怕佢個concept都會幾messy...

set鏡要找個夠大的地方
最好有 20M 以上

引用:
原帖由 伯言 於 27-8-2007 21:05 發表
你full姐, 唔可以逼人地一齊full...人地有權打單飛

佢講得咁messy, 睇怕佢個concept都會幾messy...
OK U win....

引用:
原帖由 槍房總管 於 27-8-2007 21:10 發表
set鏡要找個夠大的地方
最好有 20M 以上
師兄一定住比華利。

回覆 #11 rcbusin 的帖子

我set 槍都落街的,只是找我無人的地方...20M,唔難找

引用:
原帖由 match_man 於 28-8-2007 11:46 發表
我set 槍都落街的,只是找我無人的地方...20M,唔難找
唉!我本來都得。 點知近排有好多四年級小學生手侍手拉雞射白鴒。 之後d保安嚴左, 真係慘!

引用:
原帖由 rcbusin 於 30-8-2007 01:22 發表

唉!我本來都得。 點知近排有好多四年級小學生手侍手拉雞射白鴒。 之後d保安嚴左, 真係慘!
如果拎你枝槍落街set 既話.....有人報警你會好麻煩.....
拎去街場或者打game 先set 都唔遲啦

發新話題