17 12
發新話題

[VFC] 求救! 了起c環方法

求救! 了起c環方法

應該點了@@
小弟完全整佢唔到@@
係咪要特別工具??
求方法
thx
over 100kb

一枝幼一字批搞掂...

回覆 2# 的帖子

我慣咗用兩枝一批兩邊推

用尖咀鉗推2隻腳.

引用:
原帖由 rYaN 於 12-6-2013 17:34 發表
一枝幼一字批搞掂...
一枝幼一字批搞掂...插入其中一個gap, 跟住一擰就出, 小心c-clip飛走喎
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 5# 的帖子

最正確應該係咁

引用:
原帖由 2slow 於 12-6-2013 17:53 發表

一枝幼一字批搞掂...插入其中一個gap, 跟住一擰就出, 小心c-clip飛走喎
我都係慣咗用兩枝 -_-
唔多明點樣一擰就出

一枝細一字批單手搞掂啦

好困難...但最後一支成功
thx
over 100kb

我用D CHEAP 螺絲批會擰彎.......

引用:
原帖由 2slow 於 12-6-2013 05:53 PM 發表

用得E RING就會配定一百幾十粒係到,因為每開一次都有可能變型

引用:
原帖由 rYaN 於 13/6/2013 01:20 AM 發表

用得E RING就會配定一百幾十粒係到,因為每開一次都有可能變型
同感,我成日開完個 Ring一係就斷左,一係就變左型,所以我一早配定左一大袋唔同size,拆完就換個新的上去,話之佢彈左落街

單手迫佢出黎is ok

with 一字批超細頭,為防佢自轉反抗,我常會會用另一柄一字按低佢唔準郁,再用一早預備好果支插入去,一起!

就出來了。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 13-6-2013 09:22 發表
單手迫佢出黎is ok

with 一字批超細頭,為防佢自轉反抗,我常會會用另一柄一字按低佢唔準郁,再用一早預備好果支插入去,一起!

就出來了。
刪左D字會好好笑

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 13-6-2013 16:48 發表

刪左D字會好好笑
證明你成個腦都係諗果啲野
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

17 12
發新話題