發新話題

[Viper Tech] 有關2013Viper tech 的刻印!

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 27-7-2013 02:50 發表

是嗎?真的可直上嗎?
我個支可以
仲可以清匣lock bolt

Btw,我個支係2010槍,換左2011套件。

鬼馬貼紙 ! 內藏小馬

我都掙扎緊go for井井定viper好。。
但早兩日我去 依興趣 望過下支 viper MK18 見到個 receiver finishing 一岩一忽
同我系youtube和其他forum睇到的review有好大出入∼
請問各位師兄知唔知有無其shop有實物可以睇呢?

引用:
原帖由 candeocic 於 28-10-2013 23:40 發表
但早兩日我去 依興趣 望過下支 viper MK18 見到個 receiver finishing 一岩一忽
同我系youtube和其他forum睇到的review有好大出入∼
請問各位師兄知唔知有無其shop有實物可以睇 ...
去藍狼有。

引用:
原帖由 candeocic 於 28-10-2013 23:40 發表
但係viper啲槍嘅造工係會粗糙少少,似返真槍

回覆 20# 的帖子

我知aluminium forging receiver 的surface finishing是會比CNC的不同。。

其實小弟都有玩實彈射擊所以都會接觸AR15(Colt 和Armalite), 但都唔係甘架wor

anyway I will goto 藍狼 to see.

引用:
我入左支MK18個receiver finishing沒呢個問題!
可以叫佢拿多幾支比你choice...thx

去咗聯合國公司摸過支井井B Grade真係買唔落手!

都係去其他Shop買支正常finishing 的ViperTech算~~:-)

引用:
原帖由 candeocic 於 29-10-2013 22:40 發表
我知aluminium forging receiver 的surface finishing是會比CNC的不同。。

其實小弟都有玩實彈射擊所以都會接觸AR15(Colt 和Armalite), 但都唔係甘架wor

anyway I will goto 藍狼 to see.
因為你接觸的是民用版,不是軍用版。
就算係AR-15,去軍警手嘅版本,同埋賣落民間,表面處理都差天共地,
你會以為軍警版本係大陸代工

利申,接觸過軍警版本AR15,英國佬留低嘅

引用:
原帖由 4jai 於 31-10-2013 03:51 發表

因為你接觸的是民用版,不是軍用版。
就算係AR-15,去軍警手嘅版本,同埋賣落民間,表面處理都差天共地,
你會以為軍警版本係大陸代工

利申,接觸過軍警版本AR15,英國佬留低嘅
絕對認同,對於追求軍版AR真實細緻的玩家都會玩"毒蛇"或"井井",因為就係鐘意佢表面夠粗鄺,要玩民版或商版的AR,"派米"就符合要求吧。

引用:
原帖由 kimberCDP 於 31-10-2013 05:39 發表

絕對認同,對於追求軍版AR真實細緻的玩家都會玩"毒蛇"或"井井",因為就係鐘意佢表面夠粗鄺,要玩民版或商版的AR,"派米"就符合要求吧。
民版一定唔得,因為派米手多,連民版槍身都做左連發司牙上去

商版(有全自動功能)我就唔清楚啦 我唔係PMC又唔係特別部隊/門,更加唔係有關當局,未見過

回覆 24# 的帖子

I dont know can post other forum link or not, so I pm a link to you FYI.

想問下井勝呢間公司既現況係點...因為見呢年幾兩年毒蛇叫做到幾風山水起但井勝除咗擠牙膏咁出下啲點45之外就無咩聲氣...

發新話題