發新話題

老翻紅點鏡的經濟學

引用:
原帖由 tango1997 於 28-11-2013 18:20 發表

咁無計 。。。 唯有挾條粉腸去北姑理髮店。。。飛髮禁固佢。。。精。。。。。神崩潰
o甘我地check番電腦, 資料顯示北咕理髮店做緊特價, 似乎更符合經濟效益, T生你冇異議呀呵?

引用:
原帖由 loveless 於 29-11-2013 13:03 發表

o甘我地check番電腦, 資料顯示北咕理髮店做緊特價, 似乎更符合經濟效益, T生你冇異議呀呵?
起碼要禁固條傻佬兩日一夜先有效果

講番红點鏡。。。笠兄玩咁多測試。。。就你個人意見。。。邊枝老番 造得比較認真同較好功能&用得過呢?thx

引用:
原帖由 tango1997 於 29-11-2013 13:13 發表
講番红點鐘。。。笠兄玩咁多測試。。。就你個人意見。。。邊枝老番 造得比較認真同較好功能&用得過呢?thx
以GBBR做基準, 以質素如一為先, 只係個人意見:
頭位: Ares/Star 仿T1. 明顯來自某牌子出口野. 基本上完全冇減料偷工, 直接就流左出黎當玩具賣.
二位: Ares/Star 仿M4. 又係基本上完全冇減料偷工, 直接就流左出黎當玩具賣, 鏡mount係自家規格, 所以又係好易知原出處.
三位: Element zISM-V 第一版. 真係以玩具做出發點, 視差在矩離控制得好好, 做工嚴謹, 鏡與lazer 同步歸零做得真係好.
四位: CA什麼M3紅點. 我到依家都唔知點解呢款鏡叫M3.  

其他: Star仿 Zeiss第2代... hurrcaine 仿Tri-power...

冇提GP, KA之類大路牌仔, 係因為水水貨都好似來自不同生產線, 同一型號都係時得時唔得, 好難捉摸..

Star 仿T1 以前在E何B有得賣, 現在似乎已斷晒貨.
仿 Zeiss z-point第2代唔難買, 但呢類太陽能電筒感光設計, 由暗位瞄番去光位永遠係死症..
zVISM 新版加左 green laser, 但攞過上手, 感覺係用料造工比以前馬虎....

口華。。。。典解你咁多鏡嫁

引用:
原帖由 tango1997 於 29-11-2013 16:16 發表
口華。。。。典解你咁多鏡嫁
呢度大把師兄藏量多過我N倍o咼
有人集郵, 有人儲曱甴標本, 有人搜集未洗女人底褲, 收集野係正常嗜好

對內紅點不是很了解,但感覺樓主分享這款應該不錯,
多謝分享!

發新話題