發新話題

兒時鈔票

引用:
原帖由 hang2 於 29-11-2013 11:04 發表

果金絲貓竇做得好正!
戰術快拔原來係香港發明的

引用:
原帖由 loveless 於 29-11-2013 10:41 發表

年輕時我好憎呢種娘爆中式包裝
到而家連整粒魚蛋都要乜春全球一體化
其實大家都失去左靈魂

哇! 好耐無見過呢d劍仔喇
唔係你post出黎已經唔記得左lu

「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

劍仔有透明水晶版。。。是至尊寶貝

引用:
原帖由 kirk123 於 29-11-2013 09:52 發表
單刀善跳躍;
関刀易旋轉;
寶劍巧技術;
斧頭忌用鋒;
蛇矛丫义例必輸. ;-D

膠劍仔格鬥的年代... Good old days... :-)

屈起當輸---:-)
weapon review and guide~!!
十分懷念, 仲有無得買呢??
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 tango1997 於 29-11-2013 11:30 發表
劍仔有透明水晶版。。。是至尊寶貝
C-hing 果然是利害武林中人,透明版是 made in HK not made in China.
It 60s - 70s production. 精緻得多了! It's really really hard to find la! :-)
所以當年代有水晶透明版真是恨死隔離...!

再加上 60s-70s 是武俠片年代...
如來神掌
武林第一劍
霹靂金鉸剪
千手神拳
六指琴魔
白骨陰陽劍...etc.
仲有黃飛鴻添...

引用:
原帖由 gtoray 於 29-11-2013 00:09 發表

咁一定係毒男

有冇人玩過米袋?
細個叫呀媽整, 帶返學校玩
早年見過文具舖有現成賣

Btw. 我都曾經買下籃球卡,搬屋時掉溝曬了
玩籃球卡。。。好富貴。。。有錢仔

睇咗幾板,果然,沒有童年,搭不上嘴。

引用:
原帖由 kirk123 於 29-11-2013 12:08 發表

C-hing 果然是利害武林中人,透明版是 made in HK not made in China.
It 60s - 70s production. 精緻得多了! It's really really hard to find la! :-)
所以當年代有水晶透明版真是恨死隔離...!
最深刻係蛇仔劍。。。斬馬刀。。。離别勾同㦸既混合体

引用:
原帖由 gtoray 於 28-11-2013 23:36 發表
你咁細個就開始食煙....
公仔紙不同超人貼紙。。。。公仔紙是沒稔貼功能。。。只是一張紙卡仔,紙皮

引用:
原帖由 tango1997 於 29-11-2013 12:13 發表

最深刻係蛇仔劍。。。斬馬刀。。。離别勾同㦸既混合体
還有西瓜鎚(透明版) 簡直是珍品中的 XO. :-D

引用:
原帖由 reniless 於 29-11-2013 12:10 發表
睇咗幾板,果然,沒有童年,搭不上嘴。
C-hing 客氣了! :-)
只是我兒時無❤️向學,對那些年代的小玩意畧知點滴而已.
賣弄一下... ;-D

回覆 36# 的帖子

原來係咁
有趣有趣

回覆 43# 的帖子

有埋相=)
一包咁多枝,都係用死一枝架啦

引用:
原帖由 kai_matt 於 29-11-2013 12:53 發表
有埋相=)
一包咁多枝,都係用死一枝架啦
有第種玩法嫁。。。好似鬼仔玩魚蛋簽咁。。。手拿一“炸“。。。散係枱面。。。要左了右挑。。。唔可以觸動其他兵器。。。鬥攞得多

引用:
原帖由 RCman 於 29-11-2013 09:45 發表

嘩!仲keep到依傢
。。。我尋晚重拉開幾張。。。稔力依然存在

發新話題