發新話題

兒時鈔票

回覆 59# 的帖子

嗰個我有玩,有唔同分架
屋企好似仲有盒

引用:
原帖由 kai_matt 於 29-11-2013 13:07 發表
嗰個我有玩,有唔同分架
屋企好似仲有盒
太長。。。带番學走鬼較難。。。而且我地個年代係武俠世界。。。小李飛刀、書劍、絕子子Q,楚留香、天蠶變、刀神、。。。。。。太多。。。所以對中國兵器有情意結

我的童年真係無玩過呢d,太宅了

引用:
原帖由 louisli 於 29-11-2013 13:59 發表
我的童年真係無玩過呢d,太宅了
其實我都冇玩過.
回想番,屋企似乎係實施嚴禁所有潮物政策.

引用:
原帖由 tango1997 於 29-11-2013 13:24 發表

太長。。。带番學走鬼較難。。。而且我地個年代係武俠世界。。。小李飛刀、書劍、絕子子Q,楚留香、天蠶變、刀神、。。。。。。太多。。。所以對中國兵器有情意結
印象中的朱江,每次掟飛把刀仔後,例必執番,真係窮探花一名. :-b

咦! 新頭像- 孫行者! :-D

引用:
原帖由 loveless 於 29-11-2013 14:09 發表

其實我都冇玩過.
回想番,屋企似乎係實施嚴禁所有潮物政策.
我地玩的不外乎係捉棋,落公園玩咁大把

引用:
原帖由 louisli 於 29-11-2013 15:28 發表

我地玩的不外乎係捉棋,落公園玩咁大把
课堂與課堂間。。。總要搞吓联誼

引用:
原帖由 kirk123 於 29-11-2013 14:48 發表

印象中的朱江,每次掟飛把刀仔後,例必執番,真係窮探花一名. :-b

咦! 新頭像- 孫行者! :-D
之前刀係孫行者。。。不過有公主。。。依家有貼紙。。。自己拍攝

附件

29-11-2013 16:07

29-11-2013 16:07

小六果年輸晒成包劍仔之後就無再買,而家好後悔無買返包水晶版留念....

引用:
原帖由 geoprotex 於 29-11-2013 16:25 發表
小六果年輸晒成包劍仔之後就無再買,而家好後悔無買返包水晶版留念....
。。。豪賭

引用:
原帖由 geoprotex 於 29-11-2013 16:25 發表
你應該踏住你同學同佢講:。。。喂!。。。回返D泥好喎。。。你有無聽過“贏錢輸命“呀?

引用:
原帖由 tango1997 於 29-11-2013 17:09 發表

。。。豪賭
有幾豪丫,輸晒都係十元八塊啫,當年扭旦都要兩蚊啦。
講開抽嘢,當年住得近發利隆模型,五蚊可以抽獎一次,獎品有1:35兵仔、過期孖星catalog等等,不過我抽得最多嘅係雜廠倉底模型油....

引用:
原帖由 geoprotex 於 29-11-2013 17:29 發表

有幾豪丫,輸晒都係十元八塊啫,當年扭旦都要兩蚊啦。
講開抽嘢,當年住得近發利隆模型,五蚊可以抽獎一次,獎品有1:35兵仔、過期孖星catalog等等,不過我抽得最多嘅係雜廠倉底模型油....
好近三和。。。。個期過馬路要行臨時行人天橋

引用:
原帖由 tango1997 於 29-11-2013 17:34 發表

好近三和。。。。個期過馬路要行臨時行人天橋
深水埗果間係兆利隆,我去果間係喺中半山堅道

引用:
原帖由 geoprotex 於 29-11-2013 18:06 發表

深水埗果間係兆利隆,我去果間係喺中半山堅道
哎呀 。。。搞錯了。。。對不起。。。師兄見諒

發新話題