發新話題

兒時鈔票

引用:
原帖由 loveless 於 29-11-2013 10:30 發表
依稀記得金絲貓都係流通貨幣..
匯率變動波幅較大, 因為隻錢會死
我諗起當年用左30蚊都抽唔中賣25蚊既紅孩兒
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 geoprotex 於 29-11-2013 18:06 發表

深水埗果間係兆利隆,我去果間係喺中半山堅道
三和sspo確係有一間
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 reniless 於 29-11-2013 12:10 發表
睇咗幾板,果然,沒有童年,搭不上嘴。
Me too...我係書畫伴日,盡悉放棄

引用:
原帖由 loveless 於 29-11-2013 14:09 發表

其實我都冇玩過.
回想番,屋企似乎係實施嚴禁所有潮物政策.
我屋企則實施禁錮兒童+嚴禁潮物政策

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 29-11-2013 19:19 發表

Me too...我係書畫伴日,盡悉放棄
差不多,童年無玩伴,基本上係畀人昆大。

我機都好少打,出街似偷渡,買野要收埋

兩位c-hing 各有不一樣及非一般的童年!
:-)

引用:
原帖由 kirk123 於 29-11-2013 20:03 發表
兩位c-hing 各有不一樣及非一般的童年!
:-)
你們的開心我能想像,我睇見都好開心

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 29-11-2013 20:08 發表

你們的開心我能想像,我睇見都好開心
有精彩的少年及豐盛的成年生活就足以彌補一切吧! :-)
Have a good weekend! :-D

買野要收埋---其實我都試過,如公仔書及玩具等. :-b

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 29-11-2013 19:57 發表
我機都好少打,出街似偷渡,買野要收埋
你會吾會有童年陰影?

引用:
原帖由 JBL 於 29-11-2013 20:15 發表

當年細個最鍾意砌1:35軍事模型,專砌田官同意大利模型既二戰美佬坦克同兵,一噴模型油上色個陣我老母就鬼殺甘嘈話臭狂x,後來就轉砌威龍既蘇聯坦克同裝甲車...
我專砌蘇聯,都有砌下其他著名坦克...我一直用開水性,不過每次都鬼殺甘嘈話臭狂x,話會爆炸...其實大家係知乜叫水性,找麻煩姐

引用:
原帖由 kirk123 於 29-11-2013 20:17 發表

有精彩的少年及豐盛的成年生活就足以彌補一切吧! :-)
Have a good weekend! :-D

買野要收埋---其實我都試過,如公仔書及玩具等. :-b
兒童生活係會影響成年後的性格和價值觀

例如兒童家庭生活影響成年後的擇偶取向

何況我並不豐盛...不過CGF的群體使我感到愉快

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 29-11-2013 20:36 發表

兒童生活係會影響成年後的性格和價值觀

例如兒童家庭生活影響成年後的擇偶取向

何況我並不豐盛...不過CGF的群體使我感到愉快
我小學左右已是破碎家庭
不過對我冇乜壞影響, 可能父母分別對我都幾好啩
哥哥又唔係特別照顧我
反而越大越好兄弟情

發新話題