發新話題

兒時鈔票

我最多嚇人,不傷人

我掉過冰落街,跌落人地貨車斗度,有兩個人在車斗做野

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 29-11-2013 22:10 發表

遺憾有定無做?

家人都講過一粒筆芯電掉落街會掟死人...所以我睇清楚先扔...問你死未
我玩火玩得好有技巧技術。。。唔會有手尾。。。我指既遺憾係差D累死我妹妹。。。我唔好得過你同r兄好多。。。。我直至小六亦係被非法禁固既一羣。。。從未玩過金絲貓。。。亦無機會落街玩。。。幾個家姐返晒工。。。老豆老母出街。。。我同細妹就會被反鎖在家。。。有乜大吉利事火燭。。。隔離屋就會取後備鎖匙放我地出去。。。無王管。。。玩火柴燒原子筆芯滴滴金。。。燒膠燒紙乜都燒。。。同細妹一齊玩火。。。最出事個次。。。就係我返左學上午班。。。細妹下午班。。。呀媽同老豆出左街。。。細妹就一個人玩火燒報紙。。。起火後。。。咁岩我父母回家準備帶細妹返學。。。老豆形容火勢直徑一米多高六呎。。。天花薰黑。。。我細妹淨係識坐係地喊。。。我老豆即時衝入廁所。。。用個大銻盆“吸“住堆火。。。呢件事出事好明顯係我教妹妹玩火。。。我到今天刀係咁諗。。。如果我在場一齊玩。。。一定唔會出事搞到咁大鑊。。。亦唔會差D害死個妹!

我玩火都玩得好有技巧,亦唔會有手尾....因為我老豆打到我飛起...但我細個其實吾曳

家陣無人明白,無電腦的時代,細路是如何過生活的

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 29-11-2013 23:04 發表
我玩火都玩得好有技巧,亦唔會有手尾....因為我老豆打到我飛起...但我細個其實吾曳

家陣無人明白,無電腦的時代,細路是如何過生活的
你好乖我信。。。但你好咸濕

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 29-11-2013 19:21 發表

我屋企則實施禁錮兒童+嚴禁潮物政策
童年有冇影響? 或多或少.
嚴禁潮物政策唔係話我冇玩具, 而係話我冇自己想要既玩具.
父母永遠同小朋友有著唔同既價值觀.
佢地亦冇為意我其實唔多會玩被提供的玩具.
當你仲係小朋友, 一日比現在一個月更長,
為左打發時間, 我成日去開佢地書櫃揀書睇..
於是我由幾歲起, 就係睇足本伊索、格林寓言, 讀者文摘、time/life書籍、百科全書、金庸小說...

有因必有果. 都唔知係好事定壞事

父母買的玩具我都有玩...

自發的:
幼稚園時成日煲教育電視,放學煲到3:30
成日問點解,乜都問點解...
time/life書籍、百科全書都有煲
小說未試過,台灣三毛個五本算吾算?
小三四睇孫子兵法...

直到中學先真正喪睇書...我的知識很多是由小到大自行尋找同汲取,父母同學校反而比得我吾多

睇書係好事...不過搞到個人吾多入世,唔識癲唔識跳...所以我吾多明,D人玩O camp點解會咁投入

引用:
原帖由 tango1997 於 29-11-2013 23:10 發表

你好乖我信。。。但你好咸濕
我只係咸濕界的二打六......

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 29-11-2013 23:37 發表

你係二打六。。。唔好爭住認 。。。有人認左頭。。。你遲左

我只係同人難相處,未至於可憐兮兮。不過老虎就話因為我的關係導致她跟她的金蘭姊妹變得疏離。

----
阿囡瞓著,我先得閒上網。

引用:
原帖由 tango1997 於 29-11-2013 23:45 發表

你係二打六。。。唔好爭住認 。。。有人認左頭。。。你遲左
咸濕界呀...你咪亂up...又想拉9我落水

引用:
原帖由 reniless 於 29-11-2013 23:51 發表
我只係同人難相處,未至於可憐兮兮。不過老虎就話因為我的關係導致她跟她的金蘭姊妹變得疏離。
吾怕得罪講,靚女身邊總有一個肥肥地的八婆...非常韓劇吓...不過這是我中學時代的經驗

人生是一個循環,無論生理上還是人際上,所以我很珍惜現今的朋友

我有四個死黨,早幾個月前其中兩個忽然反哂面,我都好手足無措

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 29-11-2013 23:52 發表

咸濕界呀...你咪亂up...又想拉9我落水
咁你係二打六。。。我咪澱堂級?

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 29-11-2013 23:37 發表

隔離重来ban我 。。。真無瘾

發新話題