42 123
發新話題

兒時鈔票

兒時鈔票

柄開野。。。發現兒童古玩
超人貼紙。。。 兒時直頭當錢咁用。。。我當年算是一個小富翁

大家兒時用乜野做學校貨幣呢?。。。分享一下

附件

28-11-2013 23:35

引用:
原帖由 gtoray 於 28-11-2013 23:36 發表
你咁細個就開始食煙....
誤會了。。。只是一般文具鋪。。。公價五毫子一張(一幅有a4 size)。。。每張刀有十零廿款不同超人或大細面積既方格。。。買左番屋企要自己剪開。。。當然細路會睇。。。分格越大幅。。。價值越高。。。但同時一幅五毫既格數相對較小

引用:
原帖由 reniless 於 28-11-2013 23:43 發表
我有保留太陽,寶塜票尾。
師兄哥。。。係乜東東泥嫁?

引用:
原帖由 JBL 於 28-11-2013 23:58 發表

我係打劍仔,用中劍,明唔明呢...?
。。。好多五顏六色膠制中國兵器。。。好似家陣D人現挑魚蛋簽咁玩。。。又係寶貝

引用:
原帖由 reniless 於 29-11-2013 00:03 發表

成支百合軍隊嚟香港公演都唔知?沒法子,大哥你非宅男。
真係唔知 。。。細路無稔百合

引用:
原帖由 kai_matt 於 28-11-2013 23:49 發表
these come with a pack of cigar...?
嗰d我有印象。。。一係縮水公仔啤派。。。一係古人圖畫

引用:
原帖由 gtoray 於 29-11-2013 00:09 發表

咁一定係毒男

有冇人玩過米袋?
細個叫呀媽整, 帶返學校玩
早年見過文具舖有現成賣

Btw. 我都曾經買下籃球卡,搬屋時掉溝曬了
嗰D叫。。。。“畫子“。。。多數女仔玩嫁喎。。。你。。。。 。。果然姑爺仔

引用:
原帖由 rho837 於 29-11-2013 00:11 發表
How can you keep them so long!
我念舊丫嘛 。。。。所以一路。。。掟煲唔控蓋。。。得閒打番場友誼賽

引用:
原帖由 JBL 於 29-11-2013 00:08 發表

高手可以一招定生死,但當年大家都唔比屈左劍黎打.......
一轉當就幾堆人玩唔同既野。。。挑劍仔。。。拍貼紙。。。射馬子。。。天下太平。。。射足球。。。東南西北。。。織㰖核。。。乜刀玩 。。。。最緊要求其揾個睇水

引用:
原帖由 gtoray 於 29-11-2013 00:19 發表

最記得一大班人去渡假屋
一定玩耍盲雞, 重要係熄燈玩

到咁上下一定有d頭燈亂咁撞
嘩。。。做出D咁既行為

引用:
原帖由 gtoray 於 29-11-2013 00:19 發表

最記得一大班人去渡假屋
一定玩耍盲雞, 重要係熄燈玩

到咁上下一定有d頭燈亂咁撞
果然。。。咸中自有咸中手。。。一山還有一山高。。。拜服

引用:
原帖由 gtoray 於 29-11-2013 00:29 發表
織欖核係咪用條繩兩隻手玩果種?
Yes.... ...用繩整個圈。。。雙手手指織成幾可圖案。。。一人一獲。。。去解折對方圖型之餘重要自己去創做另一個幾可型狀(立体或平面)。。。整唔倒解唔倒就輸

引用:
原帖由 Lolanto 於 29-11-2013 00:59 發表
歷史文物
家陣值錢囉
有D咁既事?

引用:
原帖由 kai_matt 於 29-11-2013 01:23 發表

naked?
NO………!

引用:
原帖由 kai_matt 於 29-11-2013 01:22 發表

wts that
plz tell me more
主要玩法好似係將劍係平面旋轉。。。。至兩兵器相遇。。。直至停止。。。被壓係下方兵器為輸。。。。所以有師兄係樓上提及“屈劍“。。。。將劍屈至小小鑊形。。。旋轉叠在人家兵器上贏面超大

42 123
發新話題