發新話題

DIY之彫刻1911木柄(11/2 -完-)

蘇師傅 + 探戈兄,一個"神雕"一個"俠鋁",如果雙劍合璧就天下無敵囉。

雙劍合璧用詞不當

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 11-2-2014 13:00 發表

初頭的圖是比各位大大睇的對比圖.

至於陰陽色係兩塊木不同(一棵樹不同部份),與蟲膠無關.

蟲膠本身係無色的,今次隻蟲膠吾純,不過都係稀過奶茶

蟲膠(士叻水)係大五金舖同油漆行有售

tango兄介紹我用,果然 ...
可能誤會咗
我指同一塊本有陰陽色出現

舊木本身的顏色係咁…呢D木咪搞到人無乜心機咯

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 11-2-2014 16:10 發表
雙劍合璧用詞不當
我唔係指果把劍呀,你諗多左啦...

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 11-2-2014 16:00 發表
問緊有心人借支1911影相
支井勝?

神雕啊

引用:
原帖由 loveless 於 11-2-2014 16:31 發表

支井勝?
井勝聞說賣了,現在斑緊支高人加持過,槍壇名宿擁人的金栢

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 11-2-2014 13:00 發表

初頭的圖是比各位大大睇的對比圖.

至於陰陽色係兩塊木不同(一棵樹不同部份),與蟲膠無關.

蟲膠本身係無色的,今次隻蟲膠吾純,不過都係稀過奶茶

蟲膠(士叻水)係大五金舖同油漆行有售

tango兄介紹我用,果然 ...
Oh 原來係士力水,甘我家中都有剩1卅3支,謝謝鵰師傅^^
你的日子如何,你的力量也必如何

鵰神

引用:
原帖由 怒人甲 於 11-2-2014 18:24 發表

Oh 原來係士力水,甘我家中都有剩1卅3支,謝謝鵰師傅^^
卻說怒兄加持過的金柏手槍好鬼堅秋喎

引用:
原帖由 geoprotex 於 11-2-2014 16:01 發表
蘇師傅 + 探戈兄,一個"神雕"一個"俠鋁",如果雙劍合璧就天下無敵囉。
禾成日騎/摛神雕過海

禾問左禾老虎同佢位五個C9朋友。。。估吓係乜
佢地其中四位既答案係一致。。。估吓係乜答案?

附件

11-2-2014 22:11

引用:
原帖由 tango1997 於 11-2-2014 22:11 發表
禾問左禾老虎同佢位五個C9朋友。。。估吓係乜
佢地其中四位既答案係一致。。。估吓係乜答案?
唔通係月餅...我估. :-)

月餅X2
唔係冰皮~~

發新話題