發新話題

DIY 過年發奮之 小兒科搞作

引用:
原帖由 051039 於 13-1-2014 13:36 發表

我得一個,不過好細
細。。。可以變闊嫁

引用:
原帖由 loveless 於 13-1-2014 13:02 發表
死磨爛blue手都抽筋之時, 我就無法唔望住呢兩件買左幾個月, 用都未用過既玩具...
買架生好容易, 唔識用就真係把托

書到用時方恨少 胸到用時方知垂
http://i4.photobucket.com/albums/y125/voxabon/120114_ ...
你買呢兩部机做乜?

引用:
原帖由 loveless 於 13-1-2014 22:41 發表

我都想知
禾刀有兩部 。。。一部跳字。。。一部“發“針

引用:
原帖由 loveless 於 13-1-2014 22:48 發表

12V 可以俾幾多A?
應該係部机可以頂到幾多A。。。部機有寫

部野我平時試野做實驗用。。。再唔係當火牛叉電用

引用:
原帖由 loveless 於 13-1-2014 23:17 發表

相中2台都係20A的, 細o個部會regulate得精確少少...我唔識電流野o架...Sale屎哥哥話玩SM皮鞭滴蠟時用埋會倍添情趣我至買o乍
你唔係諗住部機可以玩電鍍、電解瓦?

嘩。。。起柒水。。。

引用:
原帖由 loveless 於 19-1-2014 10:17 發表

又係網上睇返黎的, o甘有趣唔試點會安樂
起柒水好似可以用係木器上。。。。請問笠兄是否可以?。。。thx

引用:
原帖由 loveless 於 19-1-2014 11:41 發表

絕對可以.
唔似天拿水, 起柒水唔會好快就滲入木材纖維, 起出的油漆也比用天拿水容易處理一點(我覺得o乍).
保證快過用滴露
因為n年前見過。。。有木工師父做過。。。但印象模糊。。。謝笠兄

引用:
原帖由 loveless 於 21-1-2014 16:24 發表

o下用砂紙推鍍既鎳銅?
推到風濕都未掂o咼..
鎳唔難, 係層銅至攞你命..

小插曲, 膛蓋0甘細件都要成半粒鐘:
http://i4.photobucket.com/albums ... otgun_56_s_zps3868e ...
落銼啦

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 21-1-2014 19:05 發表

我剛才係翻牆睇post,所以無圖
第2支M500是原本是電鍍的, 琴晚被我手多搞出個大頭佛, 未知點收科.---你有砂紙機ga
好易再瀨野的

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 21-1-2014 22:38 發表
應該一詞害死好多英雄人物

我漂白水一役已經衰過一次

吾用機器吾符合潮人原則喎

吞拿魚意粉可除鎳
Gas block 未找數。。。除不到

引用:
原帖由 loveless 於 21-1-2014 22:00 發表

如果冇銅打底,用亞摩呢亞係應該可以把鎳從表面分離的
亞摩尼亞會臭死的

引用:
原帖由 loveless 於 26-1-2014 09:26 發表
又繼續...

試位...

大致上好似冇乜鑊氣...
http://i4.photobucket.com/albums ... 4_shotgun_76_s_zps6 ...
其實我覺你個虎鉗唔多掂檔

引用:
原帖由 051039 於 26-1-2014 18:48 發表

又係好靚,話時話Tango兄幾時開班授徒
你識得多過我啦

引用:
原帖由 loveless 於 27-1-2014 01:36 發表
唏噓的M500 千瘡百孔電鍍身..
之前我話會試浸多次稀釋硫酸, 睇下做唔做到灰色氧化層...

結層洗乾淨後...是銀色的
相信可靠打磨變為略偏啞銀,
本來就是想要銀色身, 本來亦是銀色電鍍身, 一切只能怪自己手多 ...
禾細時有樣野去形容呢種表面。。。甘角亮

發新話題