發新話題

你比老師鬧過最深刻既說話

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 14-4-2014 22:25 發表

監獄風雲

又整首歌先:
https://www.youtube.com/watch?v=t8XixgDKvrk
有個教音樂嘅,喺巴士咸猪手學生妹,最後坐埋監。

小學
1. You are rubbish.
2. 今次真係連個天都唔幫你啦!

太多, 唔記得
最記得呢兩句,
第一句係外藉老師講
第二句係校長講, 果陣仲要係落雨

中學
...冇比人鬧過

得我鬧人

簡直就係童年陰影...因此我對中小學完全冇留情留戀...
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 reniless 於 14-4-2014 22:38 發表

有個教音樂嘅,喺巴士咸猪手學生妹,最後坐埋監。
你間學校好激下喎

無.....因為我日日都留堂...
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 14-4-2014 22:41 發表

你間學校好激下喎
中學時...美女班長比EPA呀sir....搭搏頭...行左幾步後...美女班長企左係度傻左....之後問乜事死刀唔講...淨係喊....禾派左班女fans去問...原來條仆街隻手同佢教bar帶...梗係落校務處投訴條仆街啦...之後個呀sir比校長警告...全校女生見到條仆街...都好似見鬼咁

揚左後有成六個女生覆卓佢....所以校長信我地

都無讀過書
我讀屎片

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 14-4-2014 22:41 發表

你間學校好激下喎
保記,雖說唔係名校,但喺小區裡被讚譽師質優良。

我只記得以前大學教Quality Assurance個阿sir,比人捉到在屋村偷底褲

係中五果時陸運會遲到
個訓導問我問解會遲
我話等左好耐都冇巴士
佢話'你唔識諗下其他方法ga咩'
心諗咁白痴既說話都講得出,都唔知點做訓導...

講起激,我間中學有個老師同個罰留堂學生講'要出呢個門口就打贏我先'
佢估唔到個學生起腳踢佢粒蛋

只係比老師鬧過 "乜你咁渣ga"
果時幫學校參加校制比賽
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

用口既實在太多唔記得
最深刻係一次見家見拎成積表
操行評語寫住
不予致評 但係有D+

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 15-4-2014 09:37 發表
用口既實在太多唔記得
最深刻係一次見家見拎成積表
操行評語寫住
不予致評 但係有D+
同我其中一年評價差不多。。。不過我嗰時係分。。優、良、中、可、劣。
我係少力

引用:
原帖由 2slow 於 15-4-2014 09:35 發表
只係比老師鬧過 "乜你咁渣ga"
果時幫學校參加校制比賽
玩乜先?

引用:
原帖由 tango1997 於 15-4-2014 13:08 發表

同我其中一年評價差不多。。。不過我嗰時係分。。優、良、中、可、劣。
我係少力
長期係B同C兩者,到高中都懶理

小學, 班主任係家長日鬧家母唔識英文, 又唔送我去補習, 唔應該讀佢果班, 我拎七十分但佢果班要八十分先叫合格咁話。 但家母當時月入得幾千銀養家仲邊有錢, 俾佢話多兩話連眼水都出埋。
又有次上堂寫野寫到本簿無晒紙, 舉手同Miss講, miss好大聲咁回應"唉呀, 你無紙呀? 我祝你母子平安呀! 你個仔幾多磅呀!?"(連當時既我都覺得佢幼稚) 之後果堂餘下既時間就用左來話我成日寫錯字先用晒d位, blablabla
同埋呢間雖然係佛教學校, 但全校男女老師都係郁d就一巴星埋來, 我一直到升中先知原來唔係間間小學都興體罰 我唔明點解咁多家長爭住入呢間.... 早兩年講國民教育, 呢間仲墮落到爭住出來支持推行

發新話題