發新話題

[GHK] ghk m4拖延發售的主因??

引用:
原帖由 MG-42 於 14-6-2014 10:39 發表

吸取當日GHK賣第一水KAC PDW個身花痕多到你驚,重要條rail連散熱位都未開都夠贍既教訓...  GHK沖先死先, 始終生產能力,經驗及QC唔及大公司, 我身為GHK GBB AK粉都係咁話..
連佢地最自豪既g5都一樣, 好多人做左炮灰
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 14-6-2014 10:03 發表
原文是否:

鍛造太貴又揾吾到人做,所以採用先鑄後加工

用靚料又貴,落太多鋁又吾夠硬淨,落太多其他金屬流動性又差,仲有溝得吾混.仲要夾到用陽極...

佢咁講.. .你咁信LAW..

"為因應強韌且成本較高的鋁料 表面硬陽又要處理
模具又不斷地修改 再加上表面不良槍身的報廢 等等因素
成本已與鍛造槍身相差無幾"

即係我買左三斤蝦,手殘整衰左兩斤,而家個成本已經同買隻龍蝦相差無幾了...
ANYWAY 要怪就怪一開始吹太大,料子又差幾兩,實行上黎先發覺困難處處,最後先萬樣原因之下,我地遲左兩個幾月同埋個身咁咁咁整,
放心啦絕對靚野照買就得。加上marui 又就黎出,多少都會影響到銷情,有理無理出左先算。
以一間公司黎講,奶哂野之後出黎解話係指定動作,但一而再再而三咁解畫,宣稱為左力求完美先delay,實際上明顯係功力不足奶緊野,有點醜怪。

然而點都好,遲見街2 個月唔算咩十惡不赦,三千幾銀跟哂鋼件,如果一雞清匣無腳軟性能良好,都應該係市場度分到一羹。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

即係我買左三斤蝦,手殘整衰左兩斤,而家個成本已經同買隻龍蝦相差無幾了...笑死我了

佢公關做得吾好,講咁多把鬼咩
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

唔講好過講

CNC都會有公差,咁佢而家點造先無公差呀

唔理佢呢啲原因, 只要出貨靚靚仔仔, 未整好不如唔好夾硬出
遲啲賣哂二百支下批質感又靚啲,再下批又15年更新版
信唔信?  首批咁既質數個邊都讃好, 見到啲相唔望字仲以為邊間大廠出,
個邊嗱嗱聲買埋我個份等我等下一批

引用:
原帖由 gainax 於 14-6-2014 22:36 發表
唔理佢呢啲原因, 只要出貨靚靚仔仔, 未整好不如唔好夾硬出
遲啲賣哂二百支下批質感又靚啲,再下批又15年更新版
信唔信?  首批咁既質數個邊都讃好, 見到啲相唔望字仲以為邊間大陸廠 ...
O岩是菇好像很多鱔稿

我諗緊佢係咪"啤"左成舊外型出黎
再拎去CNC入面呢?
由於唔係成件CNC, 所以容易做成大公差?

但冇奶油會咁做ga....?
一係就成舊CNC出黎, 一係就成件"啤"出黎
點解會諗到外啤內C既做法呢?
唔慳得幾多喎

人類所有食物都會有細菌,但細菌有多少先....講比D平常人知食物有細菌,人地就覺得好大件事....

人類所有加工都會有公差,但公差值多少先....講比D平常人知有幾千蚊支野有公差,人地就覺得好大件事....but似乎係好大件事

人們期望過高要求太高出手太低,廠商經驗太少操之過急太過坦白...

O岩是菇鱔稿多到嚇死人,誇張到嚇死人,殿霞吹到變秀娜

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

回覆 22# 的帖子

呢啲唔需要多講。。見佢講到咁好支AK又得一買即玩先諗佢姐,其實佢真係講多錯多,低調啲,簡單陽極槍身咪算,又要吹虛,件野得自然有人讚,太早放風又不斷吹虛,出貨又唔對版唔怪得人挑剔佢了,可能真係馬記又出唯有急住出貨

我們係咁吹佢咪係咁吹...

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 gtoray 於 15-6-2014 01:07 AM 發表
我諗緊佢係咪"啤"左成舊外型出黎
再拎去CNC入面呢?
由於唔係成件CNC, 所以容易做成大公差?

但冇奶油會咁做ga....?
一係就成舊CNC出黎, 一係就成件"啤"出黎
點解會諗到外啤內C既做法呢?
唔慳得幾多喎
慳既係時間,好多廠都會咁做

引用:
原帖由 gtoray 於 14-6-2014 23:17 發表

O岩是菇好像很多鱔稿
個BOLT 個質感十足十我當年砌BANDAI 毛型,以為五金鋪D 天拿水可以直接用落去咁.. 溶哂...
不過果邊只乎HIGH到成個 MON 都係米青,真係正到出哂汁定係人人讚好冇人敢話差?天曉得...

而家只係等緊搵段片用TOPGAS 實測原裝槍性能,不過暫時未有
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 rYaN 於 15-6-2014 01:30 發表

慳既係時間,好多廠都會咁做
又係喎

發新話題