發新話題

[GHK] ghk m4拖延發售的主因??

引用:
原帖由 rex12781 於 14-6-2014 21:17 發表
CNC都會有公差,咁佢而家點造先無公差呀
我都想知點解cnc會有工差……佢講到用倒摸方式工差仲小過cnc………咁……要cnc嚟把鬼???

對面的確太多豬HK既槍手啦,睇得肉都麻。

引用:
原帖由 小鬼182 於 14-6-2014 03:35 發表
不知是真是假,轉至ghk的FB:
關於M4的發售期的延後 在此向各界槍友致上十二萬分的歉意
也借此機會向大家報告延後的原因

此次GHK M4為因應後座力及下場各種外力的摧殘
上下槍身及拖桿的鋁料 經不斷的選擇及更換 ...
據上述文字泥睇。。。難造過枝真

鑄壓野本身優點量產快,成本低,缺點強度低,精度低,質感粗糙
成塊鋁拎去CNC就相反,除非機器刀具差&原材料差
不過鑄壓都可以做得靚,關乎模具同生產經驗了,今次GHX揾既代工廠明顯唔多做到,
GAK之所以個殼咁靚個代工廠跟本=井成外殼, 井成+GHX優點出槍點會唔正  
老實講,ARGBB佢應該同V!per合作出,咁就大家好

失望,不是真數牙,重要去車牙。

引用:
原帖由 小鬼182 於 15-6-2014 07:44 AM 發表

我都想知點解cnc會有工差……佢講到用倒摸方式工差仲小過cnc………咁……要cnc嚟把鬼???
CNC緊係會有工差啦,睇你用咩機姐,0.0X mm都係工差,
不過講到啤好過cnc就假d囉,通常都係成本問題啦

引用:
原帖由 saswilliam 於 15-6-2014 20:37 發表
失望,不是真數牙,重要去車牙。
乜牙要車?火帽?
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 怒人甲 於 16-6-2014 08:11 發表

乜牙要車?火帽?
上身牙唔係真數,要車,鑼,唔知點叫呢種步驟。整番做真數牙,WE牙,Prime牙,viper牙,Ino牙。

引用:

乜牙要車?火帽?
應該講緊槍身駁太陽環果個牙
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:

乜牙要車?火帽?
原裝個recevier 係AEG數,物主想用PTW卅真數,所以要dup過牙。

引用:
原帖由 rYaN 於 15-6-2014 23:06 發表

CNC緊係會有工差啦,睇你用咩機姐,0.0X mm都係工差,
不過講到啤好過cnc就假d囉,通常都係成本問題啦
係呀,CNC所花的工時成本及原件鋁合金材料,遠比鑄造件高很多。

引用:
原帖由 RCman 於 16-6-2014 10:08 發表

原裝個recevier 係AEG數,物主想用PTW卅真數,所以要dup過牙。
即係尾通冇事, 只係太陽環?! 甘買骨咪要買AEG 骨?!
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 怒人甲 於 16-6-2014 14:09 發表

即係尾通冇事, 只係太陽環?! 甘買骨咪要買AEG 骨?!
Same as KWA LM4

睇完佢地果邊d post 真係成地都係米青...
我諗要等無刻字版出先考慮喇
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

發新話題