發新話題

[DIY]一個Game場的誕生(#1,#36,#79,#118,#137,#149,#164,#177,#189)

引用:
原帖由 tango1997 於 19-6-2014 16:27 發表

你。。。。
你…你…你覺得得呢?
咁睇我可以去攞創新科技獎!
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 tango1997 於 19-6-2014 18:03 發表

你覺得做game場會發達?
睇你收幾$?

業主肯定先發達
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 19-6-2014 18:35 發表

高潮人形靶:打某hit數喪叫中間噴水有得淋!
如果香港都興polarstar
個場應該會幾噪

心水清既朋友都知道呢個game場定位多元化,場入面每一part都有功能,希望可以滿足到唔同朋友。

開工第一件事自然係間番好唔同場區,早前既木條就係為左咁既準備。

將九條木條打橫同九條木條打直,並用釘槍釘實,就會做到一個有64個格仔既木框。

好彩有釘槍,如果去番用錘仔年代,都唔知會做到幾時。

由日頭釘到夜晚,終於釘到十個框。
釘野真係一項好沉悶又刻板既工作,雖然用釘槍已經慳左唔少時間,不過有時心急,口釘就好易釘左出界,到時又要花唔少時間蚊番口釘出黎啦。

幾經辛苦,終於砌好左一堆啦!不過要完成好多個先可以間哂成個場出來,離目標仲差好遠。

既然都釘左咁多,都可以開工間場啦

見唔見到個雷射墨斗,全靠佢先可以輕鬆將位對到正,對好哂之後就可以鑽地固定位置。

鑽完地之後,就可以鎖實個框。

釘好框第一件事做乜好?當然係拎來掛下d烏糟衫啦!

難題來啦!
本身以為釘好一個框之後,就可以輕鬆拍埋下一個框繼續釘落去,點知.....

埋門一腳先發現原來兩個框係拍唔埋架!

好彩我一早準備左個手提線鋸,邊度有稜角都比我磨平哂

幾經辛苦,終於完成一對框!

嘩!師兄咁玩法,砌到几時先有得玩?

DIY game場

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

支持DIY!!!!!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 keungkee97 於 19-6-2014 22:46 發表
嘩!師兄咁玩法,砌到几時先有得玩?
呢d我估係之前影落架啦, 而家逐步post出嚟啫
應該唔會係實時掛......

回覆 79# 的帖子

勁喎師兄
全部你一個自己做
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 tango1997 於 19-6-2014 18:03 發表

你覺得做game場會發達?
我覺得只要日日爆場,收費高而大家又唔MIND ,口耳相傳,人流興旺,政府水電消防唔好攪攪震等等,就應該發硬

不過如果比我做,我既最大目標係唔蝕
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

很想在此參與第一場 cqb... :-)
看看能否找到或踫上十多年前的自己...! :-)

引用:
原帖由 kirk123 於 20-6-2014 09:42 發表
很想在此參與第一場 cqb... :-)
看看能否找到或踫上十多年前的自己...! :-)
你吾好拎十多年前的火力就得嘞

《河湟有感》司空圖

表哥會唔會攪個首發GAME

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 20-6-2014 10:27 發表
表哥會唔會攪個首發GAME
表哥皮爾修

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 20-6-2014 09:53 發表

你吾好拎十多年前的火力就得嘞
十多年前的火力大部分已經放出或已安息了... 可能要買過枝...

發新話題