發新話題

[DIY]一個Game場的誕生(#1,#36,#79,#118,#137,#149,#164,#177,#189)

引用:
原帖由 tango1997 於 21-6-2014 11:07 發表

$$$$$$$$$$$實得
我要金絲貓
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 rho837 於 21-6-2014 10:35 發表
T兄! 到時可否加X-BOX, 賽車機, ! 等場時有野玩嗎! 重要加多部即磨coffee machine!

要班囡囡工作人員著到VC個LOOK!

VC = 越共
我們要越共FEEL

http:// ...
你太落後了

新越共

附件

21-6-2014 14:27

DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

我地中情主動! 黑衫越共同你呢班新越共不同之處???????

黑衫越共! 係兵捉佢, 捉到之後拉佢入草屋即時就地証法.....

新越共! 係兵捉我, 捉到我後DIG我入房扣我手腳....... 呢隻後生仔中意多啲既!

金C貓就! 為有玩受槍傷入房比女護士救命過隻!

下?!諗下都咁考究...

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

回覆 108# 的帖子

是但一隻我都肯
IPSC AA Shooter
WA Magna R-Type lover

引用:
原帖由 loveless 於 21-6-2014 11:20 發表

開工師傅曬到o甘黑o個頭又o甘圓碌碌既? 我識o架?
表哥的真身???

引用:
原帖由 geoprotex 於 23-6-2014 16:43 發表

表哥的身???

引用:
原帖由 gtoray 於 23-6-2014 17:11 發表

icon post,仲捉你吾到

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 23-6-2014 19:42 發表

icon post,仲捉你吾到
我出左野ga
不過響段quote果度!

回覆 114# 的帖子

亂咁講野
扣so c fu分

係喎,hehe...

《河湟有感》司空圖

咦!樓主個logo設計得不錯喎

《河湟有感》司空圖

呢幾日要趕工,唔夠時間繼續出Post,先同大家莎個冧先

又繼續講下工作既進展先

係繼續間場既同時,我決定先做兩張十分緊要既枱出來。

呢張就係我既第一張枱

自己一手一腳鬥出黎既鋸床,有左佢日後做野都方便好多,多得佢先有之後要介紹既第二張枱

先裁好D木條做枱腳先

雖然好容易裁到D木長短一致,但係要度番岩個角度,足足花左我幾粒鐘既時間

先砌好左個底之後,之後就砌埋個頂,咁就完成左個骨架出黎
睇唔睇得出係咩黎?呢個就係Game場既接待處啦

本來以為好易做起,點知問題又出左黎.....

有兄弟問:「喂!你張枱岩唔岩人體工學架?好似高左好多喎!坐低隻手都去到下爬,係咪做比巨人用先?」

一句說話我就當場呆左,結果.....

所謂「人體工學」,我又花左幾粒鐘去改番短成張枱既高度,真係做好難做得好.....
今次我特登拎埋張櫈來度位,岩比例啦掛?

問題又點會得咁少丫...
當我想加番個頂既時候....

塊板係唔對位架!!對得到個右面又對唔到個斜面,真係做到人都顛

最終唯有用番鋸床慢慢磨番好D邊啦

(張枱就做住咁多先,下次再同大家跟進下其他工序既進度啦)

add oil. go go go

开始有啲野见人喎!

發新話題