19 12
發新話題

[瞄準] 暗之CQB 之 睇唔到準星

[瞄準] 暗之CQB 之 睇唔到準星

CQB 個場好黑, 92F手槍 同 長槍+魚骨準星都睇唔到 (前一條針/後一個洞果種)

請問有無技巧幫助, 可以係好黑既地方睇到自己個準星?

謝謝!

用發光西。。。。或。。。。夜光西

淨係想睇到個SIGHT就簡單啦, 戴頭燈照住個SIGHT咪得囉

睇topic仲以為又係laser暗kill

92嘅準星係固定式,唔似得Glock咁可以換,唯一解決辦法就係DIY
(1) 去模型鋪買夜光油,塗上準星個白點。
(2) 鑽穿準星加光纖。

玩暗kill

引用:
原帖由 geoprotex 於 26-6-2014 10:28 發表
92嘅準星係固定式,唔似得Glock咁可以換,唯一解決辦法就係DIY
請問邊一種
平D
易做D
光D?

回覆 6# 的帖子

真係好黑嘅會tritium西好d
但係我唔會改個西,加個電筒好過la

引用:
原帖由 geoprotex 於 26-6-2014 10:28 發表
仲有"九波"自發光sight呢個選擇

附件

26-6-2014 19:48

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

回覆 8# 的帖子

我啱啱都搵緊圖準備post
我記得jacko兄你以前post過

引用:
原帖由 letbulletfly 於 26-6-2014 19:35 發表

請問邊一種
平D
易做D
光D?
以上兩個方法都唔會太光,光纖同夜光油價錢都相差無幾,論易做就一定係夜光油。
不過如果要全黑環境下都夠光而手頭又鬆動,Jacko兄post果隻Tritium sight係最佳辦法。

貼螢光label..最快

謝謝!!

請問如果要上夜光油, 係咪要先擦走D黑油, 再油底油?

引用:
原帖由 letbulletfly 於 28-6-2014 02:28 發表
謝謝!!

請問如果要上夜光油, 係咪要先擦走D黑油, 再油底油?
可以乜刀唔洗做。。。直上夜光油。。。亦可先油白底。。。再上夜光油

3M夜光貼紙加AA膠
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 28-6-2014 11:13 發表
3M夜光貼紙加AA膠
。。。AA膠痴得好刀oK既

19 12
發新話題