24 12
發新話題

[認真] wrong timing

wrong timing

想當年人地表哥第一次帶單身的人地表妹出黎踩單車
當時已經好留意到人地表妹
全程車都跟到人地表妹好貼
見佢甩單車鏈時即時上前獻殷勤

不過我好朋友人地表嫂話人地表妹唔岩我
事關人地表妹又煙又酒又夜蒲
同我呢d土包子係兩個世界

及後某日人地表哥急call我
話人地表妹衝緊上去前度公司
話要當眾摑對方一巴黎洩憤
叫我幫手諗辦法解決
這令我以為人地表妹係一個複雜的女人

及後的喜慶節日、婚宴嫁娶
凡有人地表哥的地方都有人地表妹出現
以至人地表哥唔到的場合
人地表妹都會出現
相處多左同人地表妹亦溝通多左
發覺人地表妹並唔係人地表嫂所言咁煙咁酒
反之人地表妹好深閨飲食仲好健康
又識為自己將來打算、有計劃地進修
待人又忠誠有義氣

偶然的機會下
同人地表妹講返人地表嫂對佢睇法時
人地表妹笑言當時人地表嫂初初過門
將佢倆姐妹搞亂左
又煙又酒又夜蒲係另外一位人地表妹
我聽完只能笑天意弄人
因其時人地表妹已經有左同居密友
仲一齊儲緊錢打算結婚
所以唔打擾人啦...

近日人地表妹因與男友家人夾夾不入
未來老爺是酗酒漢仲成日色迷迷咁望住佢
因而同男友吵翻並回復單身

這刻我慨嘆
因為我身邊已經被傻更更的女友侵佔
論人品論樣貌女友都輸比人地表妹
但女友對我有情有義
我唔能夠辜負女友的情義
亦唔想背負見異思遷、始亂終棄的罪名
更唔想人地表妹被指為第三者、狐狸精
所以只能夠係到講聲...

命運,你個XX

又來表妺!

"不過我好朋友人地表嫂話人地表妹唔岩我
事關人地表妹又煙又酒又夜蒲
同我呢d土包子係兩個世界"

冇問題! 只係上一次床咁大把!
如果係真的話!一早想辦法同表妹上床pump大個肚!換新女啦!

又嚟人哋表妹。

你唔只真係土包子,仲係吊絲,處男。人哋表妹“好””壞”一直都係你自己性幻想出嚟,跟timing無關,下刪百字。。。
命運無xx,亦唔夠你xx。無情百事扯埋現任女友嚟講。
你唔好講埋啲大仁大義說話,你要做xx絕無問題。現今社會xx都有粉絲(想做人渣英雄未輪到你),小三都可以成正果。你唔扯埋現任女友嚟講,直接講自己見異思遷,我絕對為你拍掌。

表妹?

隔離飯香D

引用:
原帖由 tango1997 於 14-7-2014 10:10 發表
隔離飯香D
可能! 但要食過至知!

我朋友不是我
人地表妹不是target

即係咁... 聽人言之前第一樣野要諗一諗說話者同被中傷者咩關係,
如果本身有牙仔印,信1 成都嫌多,至於人地表妹話「認錯人」云云,
我亦覺得未必係真,人邊有咁易認錯.. 何況親戚。

但退一步想,就算佢真係又煙又酒,你唔相處過唔會知,
聽第三者供詞而不問本人就判罪,是暴政。
相處過如果真係又煙又酒又蒲一件事,
人家從良亦是可以,試問邊個後生唔係亂黎,除左番教會或者書die 字,有幾多個純品少女?( 不過唔代表個個番教會都好乖   )
不過呢d 都已經過去。

反觀閣下,既然有女朋友,何必多理人家的事?人家單身唔代表留比你,到時你心痕去約人,
攪壞左現在關係,中個頭去以前表妹度,人家又唔so 你,或者一齊之後先發覺人地表妹冇你心中咁正,
到時又點?
所謂坐這山望那山,一事無成也。呢句野係賺錢黎講未必岩,但感情上應該錯不了。

有一樣我覺得非常錯的,就係無論你會唔會同現任結婚,拖得一個,就唔好去聊第二個,
旁人必定是正的,因為你未見過佢落左妝係沙發牙大隻比睇電視掟花生殼落地的樣,但見過現任一起身扭曲的面容。
感情事上干干爽爽唔好拖泥帶水是好重要,一係你飛左現任,先再搵食冇問題,但唔好痕痕地又搵其他女r 。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 reniless 於 14-7-2014 07:17 發表
又嚟人哋表妹。

你唔只真係土包子,仲係吊絲,處男。人哋表妹“好””壞”一直都係你自己性幻想出嚟,跟timing無關,下刪百字。。。
命運無xx,亦唔夠你xx。無情百事扯埋現任女友ࢩ ...
第一次明你up乜! .

有道理,小得好

樓主早有選擇,大概係騎牛溝馬吧?!
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

回覆 7# 的帖子

中肯
Are You Ready ?!

送給可憐的傻更更女友
https://www.youtube.com/watch?v=-PEEXs_uQ48

一腳踏兩船

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 14-7-2014 11:04 發表

第一次明你up乜! .

有道理,小得好

樓主早有選擇,大概係騎牛溝馬吧?!
蘇師傅,我無爆粗喎,我一直講嘢都好中肯,而且仲很勵志

引用:
原帖由 Anonymous 於 14-7-2014 11:23 發表
送給可憐的傻更更女友
https://www.youtube.com/watch?v=-PEEXs_uQ48
其實交配呢D 野唔洗講到太浪漫...

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 reniless 於 14-7-2014 12:15 發表

蘇師傅,我無爆粗喎,我一直講嘢都好中肯,而且仲很勵志
中肯荔枝之星 2014

多謝多謝,難得今次唔係萬年”話題終結者“,仲攞埋獎。

24 12
發新話題