發新話題

日本KSC VZ61 開箱

KSC VZ61尾托向下角度不足,各位大大有何良方?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 15-2-2015 20:01 發表
KSC VZ61尾托向下角度不足,各位大大有何良方?

睇呢張相,再落會頂槍身/grip喎

所以咪諗住集思廣益咯

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 15-2-2015 23:03 發表
所以咪諗住集思廣益咯

http://img3.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/4 ...
仲未睇到衰咩搞到個托錦,係咪禾眼殘

內牙你又點睇?

所以咪問其他有呢支槍既師兄,睇下點搞?

《河湟有感》司空圖

似係E部分過長

附件

16-2-2015 00:35

引用:
原帖由 ayaka 於 16-2-2015 00:35 發表
似係E部分過長
係,仲有:
1.長左
2.部份真圖曲線位不同
3.開牙有事

我心中有幾個改良方案,究竟一併實施定單獨實施?部份parts要重做定點?自己落手銼定揾人車?

煩!

太耐無DIY有D畏手畏尾

附件

16-2-2015 01:04

《河湟有感》司空圖

我諗住全槍半噴色半blue,噴一隻色,blue兩隻色,兼做少少色差同舊化 應該會幾好睇既

KSC/KWA採寸細節九成半準確,連碰焊都有做到...只是不如真槍深罷了!

我比85分!(主觀情緒表達,非精密科學,可以立即删除,切勿提訟!)

《河湟有感》司空圖

順便問問各師兄,我想幫枝VZ61換個木grip, 但e記見有兩款。望落差不多,只係色差(一深一淺)。

請問有乜分別

引用:
原帖由 deedee 於 16-2-2015 11:33 發表
順便問問各師兄,我想幫枝VZ61換個木grip, 但e記見有兩款。望落差不多,只係色差(一深一淺)。

請問有乜分別
http://shop.ehobbyasia.com/catalogsearch/result/?q=VZ61&cat=
無你所講的東西

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 deedee 於 16-2-2015 11:33 發表

請問有乜分別
睇佢介紹就只係顏色上既分別...都係同牌子的
縮縮北行鳥 =口=

E網話淺色仿軍版, 深色仿民版

引用:
原帖由 ayaka 於 16-2-2015 00:35 發表
似係E部分過長
老屈得唔得?

hello C-hing,

Spear Axxx VZ61 wooden grip禾2款都有買,只是一深一淺色.

引用:

請問有乜分別

附件

17-2-2015 01:08

回覆 55# 的帖子

Spear Axxx 出的,如ayaka師兄説''E網話淺色仿軍版, 深色仿民版''

只想知真鐵是否也有這兩隻色的(軍/民版),因上網看的圖大部份木grip也是舊舊殘殘的。

Thanks

發新話題