25 12
發新話題

[KJ] KP05 一問

KP05 一問

各位師兄.我早兩日買左枝KJ KP05
因為我用開KSC G17 本身我枝G17一後定reload拉一拉個滑架個滑架就會自己上彈...
但係我枝KP05,無法好似G17咁樣自己上彈...我懷疑係要將下圖既野(紅圈)磨走先可以?唔該各位師兄.

。。。有D咁既事?

引用:
原帖由 tango1997 於 15-12-2014 01:02 發表
。。。有D咁既事?
師兄-0- 咁夜仲未OFF....
如圖所示,冇彈令滑套後定既零件係35號,當冇彈時35號受到彈匣81號而令推上令滑套後定..但係我reload時唔想禁35號怕用得多令零件受損.. 但係我拉滑套佢又唔識自己上彈... 我懷疑係紅圈物壓住35號...令佢唔識自己因拉滑套而受重力解除後定...我應該如何解決? 謝謝師兄回覆.

你所指紅圈物係48。。。無左佢35打打下會走位。。。甚至飛出泥

你指嗰兩枝玩具槍都係彷真操作。。。正常
反而你講枝KSC。。glock既操作方法係錯誤。。。如你所希望既操作狀態。。。手槍我只見過P.08。。。或P7之類

引用:
原帖由 tango1997 於 15-12-2014 01:35 發表
你所指紅圈物係48。。。無左佢35打打下會走位。。。甚至飛出泥

反而你講枝KSC。。glock既操作方法係錯誤。。。如你所希望既操作狀態。。。手槍我只見過P.08。。。 ...
哦.....原來如此...受教了! 唔該晒師兄. 感謝

引用:
原帖由 tango1997 於 15-12-2014 01:35 發表

反而你講枝KSC。。glock既操作方法係錯誤。。。如你所希望既操作狀態。。。手槍我只見過P.08。。。 ...
佢講緊power  stroke咋喎
真鎗Glock一定做到, 點會錯誤???

1911就真係唔係枝枝有, 不論真鎗定玩具, 不過KP-05我以為有.....

引用:
原帖由 tf141 於 15-12-2014 02:21 發表

佢講緊power  stroke咋喎
真鎗Glock一定做到, 點會錯誤???

1911就真係唔係枝枝有, 不論真鎗定玩具, 不過KP-05我以為有.....
好似係

引用:
原帖由 F_Fillet 於 15-12-2014 12:15 發表

kj都係抄馬記Hi-capa, power stroke應該無問題, 我枝06都得

原PO你意思係reload左有彈既新匣, 拉silde之後個slide仍然lock住歸唔到位?

咁退番個匣出黎再拉又得唔得?

你試下係35(slide stop)果枝棍落少少 ...
師兄你好.
唔該你既回覆先..
落左油了.入過有彈既甲 同 冇甲.
48號件仲係頂住35號.

我支kjkp06都做唔到power stroke
slide lock要有彈弓壓翻佢落去先會做到

師兄我支kp08都做唔到power stroke架
最後我學台灣啲師兄咁加咗塊膠片喺
條slide條坑(slide release頂住嗰個位)度
整到淨係啱啱好fit到個slide release
咁樣就可以slide lock之後
拉一拉條slide頂番粒slide release落去ga la

引用:
原帖由 0v0 於 15-12-2014 17:30 發表
咁樣就可以slide lo ...
師兄.
可以影張圖比小弟嗎?

引用:
原帖由 0v0 於 15-12-2014 17:30 發表
咁樣就可以slide lo ...
找到了....
http://www.arms-cool.net/forum/thread-157123-1-6.html
唔該師兄先...其實應該係48號令到power stroke 唔到?
不如真接磨走48號?

不如先試吓將49號件換成一條無咁硬嘅彈弓,總好過執完48號之後返唔到轉頭

引用:
原帖由 kongchak 於 15-12-2014 01:19 發表

師兄-0- 咁夜仲未OFF....
如圖所示,冇彈令滑套後定既零件係35號,當冇彈時35號受到彈匣81號而令推上令滑套後定..但係我reload時唔想禁35號怕用得多令零件受損.. 但係我拉滑套佢又唔識自己上彈... 我懷疑係紅圈物壓 ...
第35号件"Slide Release" 禁得多怕令零件受損.....
軍醫打kp05打左好一段時間,一向係禁"Slide Release"制,又無乜受損喎, 又唔洗咁担心嘅...
真係無"Slide Release"制或"Slide Release"制太細嘅鎗我至會Powerstroke.....

夾硬執支kp05来玩Powerstroke尼個動作.....少心得不償失...

不過"Powerstroke"世有ー定好處: 如果用慣左,用"Powerstroke"可以一直保持一個握實支槍既姿勢,同埋不論攞住支セ野槍在手都唔洗專登去找個Slide Release制....

happy shooting!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

25 12
發新話題