18 12
發新話題

WAR SPORT LVOA AR15 (GHK M4 base)

WAR SPORT LVOA AR15 (GHK M4 base)

自從Chris Costa 用Warsport LVOA AR之後,一直都想砌支出黎玩下。

等到Angrygun 出的wirecutter rail 到手之後,立即行動!

GHK M4,冬天一樣爽快的full auto!真係好正。不過G&P隻laser盒仔就頂唔住強勁的blowback recoil,一打就熄左。

其中配件如Aimpoint H1,Surefire M600U 當然沒有問題啦。
[img][/img]

連個two tone Magpul ACSL, MFT EPIG16 Grip 都做得好靚,呢支潮爆AR打得又睇得,呵呵。

謝謝收看
本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +15 正爆 19-12-2014 13:52
  • gtoray 金錢 +15 正爆 19-12-2014 13:52

槍身顏色係 Cerakote
Marking 係搵個空白身然後去做雷射

引用:
原帖由 2slow 於 19-12-2014 11:41 發表

d深刻好得喎, 請問深刻咩價錢?邊度做?
個marking係Run Ix Wxrkshop度做的,大約1k上下身全部marking。cerakote係FCC(cerakote 香港)做的大約2千有找。話會有新機做marking更深wor。

引用:
原帖由 toto0321 於 19-12-2014 11:42 發表
By the way, what charging handle u use?  Bought a bcm ambi charging handle but don't fit at all......
I use GHK original charging handle for the moment. thinking of how to modify the imported one for GHK.

引用:
原帖由 toto0321 於 19-12-2014 11:40 發表
Very nice indeed, the cerakote is truly amazing!
I made a plain black warsport x magpul, but don't have those bungee yet....
題外話,個buffer tube扭出黎果陣好多金屬碎。。係咪正常架?扭返入去駛唔駛查 ...
緊就得,唔需要擔心

回覆 10# 的帖子

LVOA RAIL BUNGEE 係FB的sword 踢剔稿搵到

師兄眼利睇得出條繩係好野

回覆 12# 的帖子

用美國charging handle的話,條路軌入到lock到,係有小小定住,磨小小應該用到。不過未有時間研究。

My GBB M4 collection

Haley or Costa

Both

ALL

回覆 18# 的帖子

GHK M4 14.5'' 外管 . handstop係BCM新出品

引用:
原帖由 JFCP 於 19-12-2014 22:48 發表
CHING請問個白身可以在那裡買到??
白身可以在Taiwan TXF SAXOON 或其他地方搵到,如果有貨的話,唔係成日有貨。
又可以等RA踢遲啲出的鍛身。

引用:
原帖由 gtoray 於 20-12-2014 00:41 發表
其實d bungee有咩用ga 呢?
最主要係懶形用。話可以hold住電筒老鼠尾,條骨濕左無咁滑手等等wor。

引用:
原帖由 poloyau 於 21-12-2014 09:26 發表
咦師兄,支Lova 新砌的 ?GHK base? 記得你支BMC 同其他兩支都是WE...
係呀呢個星期四先砌好,出年打game會拎出嚟玩。支GHK底就係第一批黎,因為力唔細所以好小打game。現在用了1j飛機,可以落場玩唔怕無朋友

引用:
原帖由 matthong 於 21-12-2014 11:15 發表
樓主,你custom啲槍真係好靚 ,有冇考慮過轉售或幫人custom呢?
都有諗過賣的,因為被太太話太多槍屋企無位放。
唔會幫人砌了,沒咁多時間,家變都似>。<

引用:
原帖由 wingo666 於 22-12-2014 14:26 發表
師兄你AR枝好型!
想問下你係咪換咗鎖骨兩粒螺絲? 因為我試過由右邊上係鎖唔到的
同埋條DUST COVER PIN使唔使執短? 有冇頂住條骨?
angrygun原裝螺絲..好似兩邊都上到。
DUST COVER PIN唔需要執短的。冇頂住條骨

正常架,原本個身,GHK係selector個窿係有磨走啲啲,整大啲架。

18 12
發新話題