59 1234
發新話題

新手求介紹war game 場地 >_<

新手求介紹war game 場地 >_<

我哋第一次玩,想試吓玩war game,
因為好似唔夠人,有d沒興趣,又有d話貴唔肯去
依家仲揾&拉緊d朋友去…
上網揾過幾間,但唔知邊d好

情況:
差唔多全部都係新手(得1個曾經玩過一次)… 要租裝…
全部都係女仔(全日制學生)
星期六玩,下午時段(大概係3pm-7pm之類嘅時段)

想揾間人數下限細d &價錢平d嘅場
各位師兄師姐有冇邊d場介紹吓…
Thanks

PM

全女班我又想玩,我都係新手

引用:
原帖由 biohazard 於 29-1-2015 11:00 發表
我哋第一次玩,想試吓玩war game,
因為好似唔夠人,有d沒興趣,又有d話貴唔肯去
依家仲揾&拉緊d朋友去…
上網揾過幾間,但唔知邊d好

情況:
差唔多全部都係新手(得1個曾經玩過一 ...
一般來說香港室外場都係咁上下收費,自己裝就200 蚊左右,租佢D 雞裝就 300 蚊左右,
包食飯而家好似唔包答車。

新仔最好唔係打細場,而係打大場,因為交戰距離遠,望到射到都有相當距離,唔傷唔痛,
如果場仔細細又多轉角位,新仔又緊張,真係三幾米比你掃十幾粒都有之,真係和味,
在下打CQB 帶過新手玩,佢摸到我背距離兩米佢又好驚,對住我背脊直落到PP 拍左5, 6, 7 槍.. 爽到我飛天。

由於預計都係多人租裝,300 蚊位是預計之內。
不過唔好JOIN 街團,人家的裝備+經驗VS 你地裝備+無經驗基本上是屠殺。
最好都係柴娃娃大家一齊玩性能麻麻的場地槍就算,當玩個緊張又高運動量的活動還是不錯的。

租場通常要你20 人,不過通常17, 18 人都比你過骨尤其是租佢的裝備佢有水位執更加OK。

個人建議三「根」或者大「糖」場,兩者都有大場地同結構簡潔的停車場,頗合新手所玩。

順帶一題通常場地都預你10 ~ 5 點玩哂全日,亦見過有小學生體驗團淨玩下午,可以同場地傾傾有冇得淨玩半日平番3, 4 成唔包飯之類。

另外全女班真是非常吸引狗公參加包括在下

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

室內定室外先

全女班...
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 怒人甲 於 29-1-2015 12:18 發表
全女班...
夢想是這樣破滅的

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 29-1-2015 12:25 發表

夢想是這樣破滅的

有眼淚, 有初戀FEEL....
你的日子如何,你的力量也必如何

我有經驗。。。唔好迫我又貼相!

引用:
原帖由 Dave 於 29-1-2015 12:10 發表

一般來說香港室外場都係咁上下收費,自己裝就200 蚊左右,租佢D 雞裝就 300 蚊左右,
包食飯而家好似唔包答車。

新仔最好唔係打細場,而係打大場,因為交戰距離遠,望到射到都有相當距離,唔傷唔痛,
如果場 ...
吓,要17-20人咁多 …我好努力揾,暫時揾到8個only,估計最多都只係12人…

同埋,點解我揾到d war game場嘅網,好似都係室內場咁,
佢哋都分幾個時段  見佢通常分早午晚零晨, 3-7pm,  7-11pm 之類

三「根」, 大「糖」場, 係指邊度?

Thanks

三根 衫軍

啱啱揾到d室外場,包埋食飯,價錢竟然同室內場差唔多  
同埋場境都大好多~~咁室外場可能更吸引到佢哋

引用:
原帖由 biohazard 於 29-1-2015 14:20 發表
啱啱揾到d室外場,包埋食飯,價錢竟然同室內場差唔多  
同埋場境都大好多~~咁室外場可能更吸引到佢哋
打室外, 記得帶定夠勁既蚊怕水 & 穿長衫長褲... 唔係...

唉,啱啱睇過一d 室外場,好似唔太夾到個場嘅條件…
最重要係,我哋一開始諗住係室內場,好難先夾好咗d 時間,
如果再改時間應該有更多人去唔到T-T

有冇d 啱嘅室外場/室內場好介紹?
要星期六下午時段(大概係3pm-7pm之類嘅時段
人數估計得12人(依家得8個…)

大棠野戰場地服務中心點解揾唔到佢個網?(死網嚟@@

引用:
原帖由 Dave 於 29-1-2015 12:25 發表

夢想是這樣破滅的

邊係呢種年紀 =3="

59 1234
發新話題