發新話題

新手求介紹war game 場地 >_<

其實呢...
打室內舒服唔少
同埋會平d
S.X.S minium 6個人都好似已經ok

引用:
原帖由 Dave 於 29-1-2015 17:46 發表
講真,新手試打WARGAME 我只會介紹室外場,CQB 新手玩多數痛到有幾件以後唔玩... 自己打CQB 都會著厚衫,始終1 J 槍3 米打落身同30 米打落身真係差好遠

交火距離往往都係好近...一兩米0.7 J 都幾係嘢 (直接命中皮膚)
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 tinyau1134 於 29-1-2015 21:03 發表
&h=500&w=500&zc=2&q=100&a=c&s=&f=&cc=&ct=

...
不能相提並論。。。CQB...同outdoor。。。打法唔同。。。市街戰同打森林又唔同。。。痛就梗。。。別忘記有部份人是從痛楚中獲得快感

引用:
原帖由 tango1997 於 29-1-2015 16:26 發表

要注意事項...室外場有d野戰場旅遊車要自己俾錢另外搞。。。不包括租裝備及人頭錢

室內場...亦有d係一個戰區...同時有兩三班客人輪候等打game....比左4個鐘頭錢。。。玩左兩個鐘頭都冇但係就夾埋等左兩個鐘。 ...
吓… 希望唔係咁la

室外場夾唔到,我哋暫時揀咗室內場shxxting wxxkshop
希望唔係咁
另外,見呢間租裝有得揀低火力嘅bb gun, 希望中彈都冇咁痛 XD

引用:
原帖由 biohazard 於 30-1-2015 08:40 發表

吓… 希望唔係咁la

室外場夾唔到,我哋暫時揀咗室內場shxxting wxxkshop
希望唔係咁
另外,見呢間租裝有得揀低火力嘅bb gun, 希望中彈都冇咁痛 XD

CQB, 唔識打亂打係仲危險過室外, 所謂單發, 極近俾人打幾粒0.7J都唔掂.
打CQB, 最緊要有鬆身衫, 有CAP帽就出埋啦

引用:
原帖由 ivan0819 於 30-1-2015 10:01 發表
CQB, 唔識打亂打係仲危險過室外, 所謂單發, 極近俾人打幾粒0.7J都唔掂.
打CQB, 最緊要有鬆身衫, 有CAP帽就出埋啦
鬆身得嚟要厚?

著件連帽嘅衫再加CAP帽? @@

引用:
原帖由 biohazard 於 30-1-2015 16:30 發表

鬆身得嚟要厚?

我會揀風樓, 可以拉鍵拉到上條頸O固隻, 頸同手近距離中咗好大可能見血,
頭中咗都係一粒粒紅豆仔.

但係打打下好多時嫌熱, 會短袖衫出戰

引用:
原帖由 biohazard 於 30-1-2015 16:30 發表

鬆身得嚟要厚?

室內不如搵D比較大的場,例如本頁的廣告,交戰距離拉長D,節奏無咁快又襟打D

引用:

鬆身得嚟要厚?

厚衫穿係入面, 衛衣可以係一種選擇.

之後一件好鬆既薄風褸就OK, 褲都鬆身好. 牛仔褲, LEGGING 等穿左同冇穿係冇分別.
鬆身衫係用來卸走BB彈既力

改咗去話全港最大室內場嗰間了 ~~
-------
頭:嗰度派嘅面罩 + cap帽
上身: 短T+有帽衛衣+好鬆既薄風褸
下身: legging+運動褲(鬆身)
鞋: 波鞋

覺得如何?  好似好有防禦力咁XD

引用:
原帖由 biohazard 於 5-2-2015 16:19 發表
-------

GOOD LUCK

引用:
原帖由 biohazard 於 29-1-2015 15:43 發表

唔係呀,係下個月
新年假之後
點解唔襯新年假去?小弟每次都係襯學校假期約埋班fd一齊打outdoor 貪冇其他人爭場 自由度高d 可以挽得癲d 黎緊2月26就約咗去w28 la 不過我地係全男班 因為我地係讀男校

引用:
原帖由 biohazard 於 5-2-2015 16:19 發表
-------

新手最緊要包曬全身同埋鬆身la 咁嘅dress code其實ok嫁la

發新話題